«Κορίτσια Ημερολογίου» στο Ομήρειο από την Θεατρική Ομάδα Χίου

Την τρυφερή και δροσερή κωμωδία «Κορίτσια Ημερολογίου» του Τιμ Φειρθ, σε μετάφραση της Ανθίππης Φιαμού, που ανέβηκε τον περασμένο Ιούλιο σε δύο μόνο παραστάσεις και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, παρουσιάζει ξανά η Θεατρική Ομάδα Χίου, σε συνεργασία με το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 22, 23 και 26 Νοεμβρίου, στις 8.30 μ.μ. στο Ομήρειο, με είσοδο ελεύθερη (εθελοντική συνεισφορά).

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία – διδασκαλία Αυγουστίνας Λικουρίνα.

  • Φωτισμοί: Παναγιώτης Λούρος
  • Σχεδιασμός Σκηνικών: Κώστας Ματθαίου
  • Ζωγραφική Σκηνικών: Νικολής Φράσκος
  • Κατασκευή Σκηνικών: Μάρκος Διαμαντάρας
  • Επιμέλεια Κουστουμιών: Ρούλα Μελέκου
  • Μουσική Διδασκαλία: Πηνελόπη Βολάκη
  • Αφίσα και πρόγραμμα: Νίτσα Κλούβα, Νικολής Φράσκος
  • Φροντιστήριο –Μικροκατασκευές: Αλέκα Γλύκα και οι γυναίκες – ηθοποιοί της παράστασης.

Παίζουν οι ηθοποιοί

Κρις: Νίτσα Κλούβα, Άννι: Ανθούλα Αναδιώτη, Κόρα: Ελένη Μονογιούδη, Τζέσσι: Μαρία Φούτσου, Ρουθ: Μπέλλα Διαμαντάρα, Σήλια: Άννα Σαββάκη, Μαρί: Ανθίππη Φιαμού, Τζον, σύζυγος Άννι: Κοσμάς Μανές, Λώρενς: Δημήτρης Κουτσουράκης, Μπρέντα Χάλσι: Ντέπυ Στουπάκη, Ροντ, σύζυγος Κρις: Μανόλης Ντουκάκης, Λαίδη Κρέιβενσαιρ: Ευγενία Ασλανίδη, Λίαμ: Μανόλης Σιδεράτος, Περαστικός: Στέλιος Μακρυάς.

Δυό λόγια για το έργο

Θέλοντας να συγκεντρώσουν χρήματα για να αγοράσουν έναν καναπέ ο οποίος θα μπει στην αίθουσα αναμονής των συγγενών, στο Νοσοκομείο του Σκίπτον, έξι γυναίκες από την πόλη Νάπλι του Γιορκσάιρ, αποφασίζουν να κάνουν κάτι τολμηρό. Με αρχηγό την Άννι, της οποία ο σύζυγος πέθανε από καρκίνο και τη φίλη της την Κρις, οι γυναίκες αποφασίσουν να φωτογραφηθούν (σχεδόν) γυμνές για ένα ημερολόγιο του οποίου οι εισπράξεις θα διατεθούν για την αγορά του εν λόγω καναπέ. Αφού συναντά διάφορα εμπόδια, το σχέδιο πραγματοποιείται και μάλιστα με απρόβλεπτα μεγάλη επιτυχία. Μια επιτυχία που θα έχει το ίδιο απρόβλεπτες επιπτώσεις στους χαρακτήρες των γυναικών και στις σχέσεις μεταξύ τους.