Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η δίκη για το φουσκωτό – οπλοστάσιο

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στρην Μυτιλήνη, η δίκη 12 ατόμων, που εμπλέκονται στην υπόθεση του φουσκωτού σκάφους – οπλοστάσιο, που είχε εντοπισθεί τον Ιούνιο του 2013, ανοικτά της Χίου, όπως μεταδίδει από την Μυτιλήνη το emprosnet.gr.

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα ακόλουθα:

Δρακόντεια τα αστυνομικά μέτρα ασφαλείας και σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης, τη δεύτερη μέρα της εκδίκασης της υπόθεσης σύλληψης δύο Ελλήνων και δύο Τούρκων κουρδικής καταγωγής. Οι τέσσερις είχαν συλληφθεί τον Ιούνιο του 2013 ανοικτά της Χίου όταν στο φουσκωτό σκάφος που επέβαιναν εντοπίστηκαν όπλα διαφόρων τύπων, εκρηκτικοί μηχανισμοί και τέσσερις χειροβομβίδες.

Αποκλεισμένοι ήταν χθες από το πρωί οι δρόμοι που οδηγούσαν στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης. Αστυνομικοί βρίσκονταν στην αρχή της Κομνηνάκη, στην οδό Μικράς Ασίας στη διασταύρωση με την Τζέημς Αριστάρχου και στο ύψος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (αρχοντικό Χαλίμ Μπέη).

Στους δρόμους γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο δεν επιτρεπόταν η κυκλοφορία οχημάτων και πάνω από 100 αστυνομικοί είχαν παραταχθεί από το πρωί. Ανάλογα μέτρα αναμένονται και σήμερα που συνεχίζεται η δίκη.

Το φουσκωτό

Εν τω μεταξύ, συνολικά 12 άτομα κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων από χθες που ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης του οπλοστασίου που εντοπίστηκε σε φουσκωτό σκάφος τον Ιούνιο του 2013 ανοικτά της Χίου.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν σκάφος του Λιμενικού Σώματος που περιπολούσε προληπτικά για παράνομους μετανάστες ανοιχτά της Χίου, εντόπισε ένα φουσκωτό και το προσέγγισε για «έλεγχο ρουτίνας».

Οι επιβάτες του φουσκωτού δεν έκαναν προσπάθεια να διαφύγουν και στον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν δύο αντιαρματικούς όλμους, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλο αριθμό έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.

Και οι τέσσερις επιβαίνοντες, δύο Έλληνες και δύο Τούρκοι κουρδικής καταγωγής, συνελήφθησαν, ενώ όπως έγινε γνωστό, το σκάφος είχε κατεύθυνση την Τουρκία. Μάλιστα, ο ένας Έλληνας που είναι σπουδαστής στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, δήλωσε ότι προσελήφθη με αμοιβή 500 ευρώ για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία και ότι δεν ήξερε τι μετέφερε.

Αργότερα έγιναν άλλες δύο συλλήψεις στη Χίο, όταν οι λιμενικοί θεώρησαν ύποπτες τις κινήσεις δύο ανδρών κοντά στο σημείο όπου είχε αγκυροβολήσει το σκάφος.

Τότε, μετά από συναγερμό στον οποίο είχε τεθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αλλά και γενικά οι αστυνομικές υπηρεσίες ασφάλειας, ακολούθησαν δεκάδες προσαγωγές και οκτώ συλλήψεις.

ΠΗΓΗ: www.emprosnet.gr