Άκουσαν τα… κάλαντα οι τοπικές Αρχές, από το Εργατικό Κέντρο Χίου

Την ανησυχία και τους προβληματισμούς των εργαζομένων της Χίου για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον χώρο της εργασίας, αλλά και το μέλλον του, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Χίου στον αντιπεριφερειάρχη κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και στον δήμαρχο κ. Μανώλη Βουρνού.

Και στις δυο αυτές συναντήσεις κατατέθηκε από το ΕΚΧ σειρά ερωτήσεων σχετικά με τοπικά θέματα και θέματα ανάπτυξης, καθώς και εργασιακά.

Το υψηλό ποσοστό της ανεργίας, ίσως από τα μεγαλύτερα που έχει καταγραφεί μετά την μεταπολίτευση, αποτελεί αρνητικό πρόσχημα για την ανάπτυξη και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας, βάζοντας πρωταρχικό αίτημα στην ατζέντα, την δημιουργία θέσεων εργασίας, στον ιδιωτικό τομέα, που θα επιτευχθεί με την στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ανάθεση εργασιών σε χιώτικες εταιρείες.

Παράλληλα συζητήθηκαν και θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και υποσχέθηκαν να τα εξετάσουν στο επόμενο διάστημα.

Ανάλογες συναντήσεις πραγματοποίησε το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη και με τους βουλευτές του νησιού κα Μαρία Σταυρινούδη και κ. Κώστα Τριαντάφυλλο. Εκτός των ανωτέρω, ετέθησαν και ζητήματα γενικής φύσεως που αφορούν τη Χίο, όπως η υγεία, η παιδεία, οι συγκοινωνίες και η ανεργία.