Άρχισαν στη Χίο οι εργασίες του διεθνούς συνεδρίου αναλυτικής χημείας

Προάγουν τον επιστημονικό διάλογο και την ανταλλαγή εμπειριών, οι συναντήσεις, όπως αυτή που διεξάγεται σήμερα Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, στη Χίο, επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, μιλώντας το πρωί στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο “Αναλυτική Χημεία Αιγαίου Πελάγους 2014”.

Το συνέδριο οργανώνουν το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Περιφερειακό Τμήμα Βορείου Αιγαίου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

“Από την άποψη αυτή, πρόσθεσε ο κ. Κάρμαντζης, αντίστοιχες συναντήσεις αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία.   Και αποκτούν σημασία και από τη σκοπιά της αξιοποίησης επιστημονικών συμπερασμάτων στην καθημερινότητα όλων μας, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.

Η Χίος, που τις ημέρες αυτές θα σας φιλοξενήσει, είναι ένας τόπος ξεχωριστός, προικισμένος με μοναδικές ομορφιές. Μεταφέρει ταυτόχρονα, μια πολιτιστική και ιστορική παράδοση, που έδινε πάντοτε ιδιαίτερη θέση στην αγάπη για τη Γνώση και την Έρευνα. Χαρακτηρίζεται επίσης από την ύπαρξη τοπικών προϊόντων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με κορυφαίο ανάμεσά τους τα παγκόσμια μοναδικό προϊόν της Μαστίχας. Είμαι βέβαιος, ότι ακόμα και στο σύντομο διάστημα της παραμονής σας, θα σας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσετε αυτές τις όψεις της ιδιαίτερης πατρίδας μας”.