Αίρονται οι απαγορεύσεις, για επισκευές κτισμάτων σε παραθαλάσσιες περιοχές

Επιλύεται μετά από πολλές δεκαετίες απαγόρευσης το πρόβλημα της επισκευής νομίμων κτιρίων, που βρίσκονται μεταξύ γραμμής αιγιαλού και οικοδομικής γραμμής και το οποίο αφορά τους παραλιακούς οικισμούς της χώρας, στην πλειονότητά τους σε τουριστικές περιοχές.

Την πρωτοβουλία για την προώθηση στη Βουλή σχετικής τροπολογίας, η οποία έγινε ομοφώνως δεκτή, είχε ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Τριαντάφυλλος.

Η πολυετής απαγόρευσης είχε ως αποτέλεσμα πολλά από αυτά τα κτίρια να καταρρέουν και να μην προστατεύονται στην ουσία οι οικισμοί, που αποτελούν την «τουριστική βιτρίνα» της χώρας μας. Με την ψηφισθείσα διάταξη, στο εξής θα επιτρέπεται η επισκευή των κτιρίων αυτών.

Με άλλη διάταξη της συγκεκριμένης νομοθετικής πρότασης, επιλύεται το ζήτημα, που είχε προκύψει με την καθολική αρμοδιότητα γνωμοδότησης των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής στα νησιά. Με την διάταξη που πρότεινε ο κ. Τριαντάφυλλος και ψηφίσθηκε επιτυγχάνεται η αποσυμφόρηση των Συμβουλίων και περιορίζεται δραστικά η γραφειοκρατία και η πολύμηνη αναμονή.