Αισιοδοξία Ν. Μηταράκη ότι η Ελλάδα θα μπει σε εποχές ανάπτυξης

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα μπει και πάλι σε εποχές ανάπτυξης και ευημερίας, εξέφρασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνστικότητας κ. Νότης Μηταράκης, ο οποίος εκπροσώπησε στη Χίο την κυβέρνηση στην παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στο μήνυμά του, ο κ. Μηταράκης, για τη σημερινή επέτειο αναφέρει, συγκεκριμένα, τα εξής: “Σήμερα, όλοι οι Έλληνες τιμούμε μία από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας μας. Θυμόμαστε και τιμούμε εκείνους τους ήρωες, που αψηφώντας τους κινδύνους και τη δύναμη του εχθρού, πολέμησαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Τότε, όλοι οι Έλληνες μαζί έκαναν τον ελεύθερο κόσμο να αναγνωρίσει την προσφορά της Ελλάδος στην έκβαση του πολέμου και ανάγκασαν τον Ουίνστον Τσώρτσιλ να δηλώσει πώς «πλέον δε θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Από το έπος του ’40, σήμερα αντλούμε παραδείγματα ενότητας και ομοψυχίας, με σκοπό την έξοδο της χώρας μας από τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής ιστορίας μας. Η αρχή έχει ήδη γίνει και πλέον προχωρούμε με σταθερά και σίγουρα βήματα ώστε να πιάσουν τόπο οι τεράστιες θυσίες ολόκληρου του Ελληνικού λαού και να μπούμε και πάλι σε εποχές ανάπτυξης και ευημερίας. Χρόνια πολλά σε όλους!”