Αναζητεί στέγη στον λιμένα Μεστών το Λιμεναρχείο Χίου

Πιο άμεση από ποτέ φαντάζει η ανάγκη δημιουργίας υποδομών στο λιμάνι Μεστών, αφού εκτός της αδιαμφισβήτητης αναπτυξιακής διάστασης τίθεται πλέον και θέμα στέγασης των υπηρεσιών του Λιμεναρχείου, που εδρεύουν εκεί.

Όπως έγινε γνωστό, ο Λιμενικός Σταθμός στα Μεστά κινδυνεύει να μείνει άστεγος, αφού η σχετική σύμβαση με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, που ενοικιάζει το Λιμεναρχείο Χίου, λήγει στο τέλος του 2015 με τον δεύτερο να έχει εκφράσει ήδη την θέλησή του για την μη ανανέωση του μισθωτηρίου συμβολαίου.

Με δεδομένη, λοιπόν, και την ανυπαρξία εναλλακτικών λύσεων στον λιμένα Μεστών, αφού ακίνητο κατάλληλο για αυτή τη χρήση δεν υπάρχει, ως μοναδική λύση φαντάζει η κατασκευή νέων κτιριακών υποδομών, οι οποίες έτσι και αλλιώς απαιτούνται, ώστε να μετατραπεί το λιμάνι σε πύλη Σέγκεν .

Το ερώτημα, ωστόσο, είναι αν ο ένας χρόνος που απομένει αρκεί στο Λιμενικό Ταμείο, ώστε να κινηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να προλάβουν την σχετική προθεσμία.

Θα βρει τη θέση του το αυθαίρετο της ΔΕΥΑΧ;

Αρμόδιοι, ωστόσο, του Λιμεναρχείου Χίου δεν δείχνουν να ανησυχούν, αφού – όπως λένε – αφενός ήδη κινείται το Λιμενικό Ταμείο προς αυτή τη κατεύθυνση, αφετέρου πάντα υπάρχει η λύση της προκάτ κατασκευής, που θα συντομεύσει τον χρόνο ολοκλήρωσης του κτιρίου.

Στο πνεύμα αυτό και έχοντας υπόψη το σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Αστραπάρη για το μεταλλικό προκάτ κτίριο της ΔΕΥΑΧ, που στήθηκε παράνομα στον Βιολογικό Σταθμό και εν συνεχεία αποξηλώθηκε, σκοπεύουν να εξετάσουν την πιθανότητα κατάθεσης πρότασης αρχικά προς το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου και στη συνέχεια – αν εγκριθεί – προς την ΔΕΥΑΧ, για την αγορά του συγκεκριμένου κτιρίου. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθεί πολύτιμος χρόνος, ενώ είναι πιθανόν να κερδίσουν τα υπόλοιπα ενοίκια μέχρι τη λήξη τη σύμβασης για το κτίριο που τώρα ενοικιάζουν.