Ανανεωμένη και πιο λειτουργική, η ιστοσελίδα του δήμου Χίου

Ανανεωμένη και πιο εύχρηστη λειτουργεί από την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 η ιστοσελίδα του δήμου Χίου στην γνωστή ηλεκτρονική διεύθυνση www.chioscity.gr.

Σκοπός του ανασχεδιασμού της σελίδας είναι η δημιουργία ενός απλού περιβάλλοντος πλοήγησης, όπου ο χρήστης θα μπορεί εύκολα και γρήγορα να εντοπίσει πληροφορίες, ανάλογα με το θέμα που τον ενδιαφέρει. Επιπλέον, η νέα σελίδα είναι φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσαρμόζεται στις οθόνες των κινητών τηλεφώνων και των tablet.

Πρωταρχικός σκοπός της ιστοσελίδας, όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, είναι η ενημέρωση για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο δήμος Χίου στους δημότες του. Έτσι, στην αρχική σελίδα μπορείτε να βρείτε τις σημαντικότερες προσφερόμενες υπηρεσίες ανά διεύθυνση, καθώς και μια μικρή περιγραφή για τον τρόπο διεκπεραίωσης της κάθε υπηρεσίας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, όπου οι δημότες θα μπορούν να ενημερώνονται για θέματα που τίθενται σε διαβούλευση, να κατεβάζουν σχετικά αρχεία και να σχολιάζουν τα υπό διαβούλευση θέματα.

Η νέα ιστοσελίδα δημιουργήθηκε από το Τμήμα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του δήμου Χίου, με τη συμβολή του ειδικού συμβούλου κ. Μιχάλη Τέττερη και με εργαλεία ανοικτού κώδικα, με αποτέλεσμα το κόστος του ανασχεδιασμού να είναι μηδενικό. Η ανάπτυξη της ιστοσελίδας δεν σταματάει εδώ. Προγραμματίζεται ο εμπλουτισμός της με περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες και ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Τέλος, με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας, λειτουργεί στην ιστοσελίδα σύστημα ενημέρωσης μέσω email (newsletter) που αφορά δύο θέματα, τα δελτία Τύπου και τις προκηρύξεις.

istoselida 2