Ανοικτή γραμμή Περιφέρειας – δήμου Θεσσαλονίκης για τουριστική συνεργασία

Tις προοπτικές καλύτερης συνεργασίας της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του δήμου Θεσσαλονίκης σε θέματα τουρισμού, συζήτησαν η περιφερειάρχης κα Χριστιάνα Καλογήρου και ο δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Μπουτάρης.

Στην ίδια συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έκθεση τουρισμού «Philoxenia», συζητήθηκαν επίσης το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, καθώς και η διεξαγωγή κοινών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετέχει στην έκθεση στο πλαίσιο των προσπαθειών για την καλύτερη προβολή των νησιών του Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα προς αυτά.

Στο περιθώριο της έκθεσης η κα Καλογήρου συναντήθηκε με την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, τον γενικό γραμματέα Τουρισμού κ. Αναστάσιο Λιάσκο και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα. Στην αποστολή συμμετέχει και ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, αρμόδιος για θέματα τουρισμού, κ. Νίκος Κατρακάζος.

 

.