Από 15 έως 30 ευρώ/τ.μ. αναδρομικά τέλη στα περίπτερα

Αναδρομικά τέλη, που θα κυμαίνονται από 15 έως 30 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, θα κληθούν να καταβάλουν, για το τρέχον έτος στο σύνολό του, όλοι οι περιπτεριούχοι της Χίου, για τον κοινόχρηστο χώρο που καταλαμβάνουν τα περίπτερα ως κατασκευές.

Η απόφαση ελήφθη σήμερα, Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014, από την οικονομική επιτροπή του δήμου Χίου και σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα ληφθεί και η οριστική απόφαση για την επιβολή των τελών.

periptera 01

Το ανά τετραγωνικό μέτρο ποσό χρέωσης είναι ανάλογο με εκείνο που ισχύει για τη κατάληψη κοινοχρήστων χώρων – διαφορετικό για κάθε περιοχή του δήμου Χίου – για χρήση τραπεζοκαθισμάτων, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Στρατής Γδύσης. Ο ίδιος χαρακτήρισε το σχετικό τέλος χαμηλό για να μην επιβαρυνθούν και μάλιστα αναδρομικά οι περιπτεριούχοι. Για το επόμενο έτος, πρόσθεσε, το ύψος θα καθορισθεί εκ νέου, όπως και για τα λοιπά τέλη που καθορίζει ο δήμος Χίου.

Στην εφαρμογή του μέτρου, το οποίο καθίσταται υποχρεωτικό από τον Νόμο 4257/14, αντέδρασε εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης ο κ. Στέλιος Καμπούρης, ο οποίος το χαρακτήρισε άδικο και πρότεινε την ουσιαστική ακύρωση της νομοθετικής πρόβλεψης με τον καθορισμό ενός συμβολικού τιμήματος, της τάξης του ενός ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Να υπενθυμίσουμε, όπως από το περασμένο Σάββατο ανέφερε σε ρεπορτάζ του ο Αστραπάρης, ότι τα τέλη αυτά είναι ανεξάρτητα από τα τέλη για την κατάληψη από τους περιπτεριούχους εξωτερικών κοινοχρήστων χώρων, για τοποθέτηση ψυγείων, σταντ, πάγκων κ.λπ.

Η απόφαση της οικονομικής επιτροπής ελήφθη κατά πλειοψηφία.