Από σαράντα κύματα το διατηρητέο – Ούτε και σήμερα, τελικά, η επιλογή του

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:00 Δεν είχε κλείσει μέχρι τις 8 τι βράδυ η εκκρεμότητα για την αγορά του διατηρητέου κτιρίου από τον δήμο Χίου, που επρόκειτο να συζητηθεί στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά αναβλήθηκε,προκειμένου να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με έναν εκ των ενδιαφερομένων. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Στρατής Γδύσης,που ρωτήσαμε σχετικά, μας απήντησε ότι είναι ζήτημα άμεσο και θα κλείσει όπου νάναι χωρίς – ωστόσο – να μπορεί να προσδιορίσει πότε ακριβώς.

Περιμένουν απάντηση από ιδιοκτήτη

Οριστική απάντηση από τον κ. Διαμαντή Βαριά, για το αν τελικά προτίθεται να πωλήσει το διατηρητέο του στον δήμο Χίου, αναμένει η αρμόδια επιτροπή, προκειμένου να προχωρήσει και το κλείσιμο της υπόθεσης.

Αυτός ήταν και ο λόγος, για τον οποίο δεν συζητήθηκε το θέμα της επιλογής του προς αγοράν διατηρητέου ακινήτου στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Ενδεχομένως, η απάντηση να δοθεί και σήμερα, οπότε και δεν αποκλείεται να συγκληθεί σε έκτακτη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο για τη συζήτηση του θέματος, κάτι που επείγει, καθότι λήγει σύντομα η προθεσμία υποβολής του φακέλου στο «Πράσινο Ταμείο».

Τα τρία διατηρητέα του τελικού γύρου

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, τα τρία διατηρητέα ακίνητα, που μπαίνουν στη διαδικασία της απόφασης είναι τα εξής:

1) Το ακίνητο στην οδό Λιβανού 48-50, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία κ. Αριστείδη Μπελλέ (Νηρέας).

2) Το ακίνητο στην οδό Λιβανού 40 της εταιρείας Mayland2, συμφερόντων του κ. Διαμαντή Βαριά.

3) Το ακίνητο του επιχειρηματία κ. Σωτήρη Σαραντή, στην περιοχή Χριστού Βαρβασίου (Κονίδικο).

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή του σχετικού φακέλου εκ μέρους του δήμου Χίου προς το «Πράσινο Ταμείο», προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η αγορά, με το ανώτατο ποσό των 500.000 ευρώ, λήγει στις 16 Ιανουαρίου 2015.