Αυξημένοι κατά 12% οι πόροι για τον τομέα Υγείας στο Βόρειο Αιγαίο

Το ποσό των 31 εκατ. ευρώ αναλογεί στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τον τομέα της Υγείας, κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020. Το ποσό αυτό θα προκύψει ως εξής: 16,8 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και 14,2 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). Σε σύγκριση δε με την τρέχουσα περίοδο 2007 – 2013 το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 12%.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία συμμετείχε σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη για την εξειδίκευση των προτάσεων του τομέα Υγείας στα περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα για την περίοδο 2014-2020.

Η κα Καλογήρου ζήτησε την άμεση χρηματοδότηση του έργου στο Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ώστε η έλλειψη των πιστώσεων να μην αποτελέσει λόγο διακοπής των εργασιών. Σημείωσε ότι η υγεία είναι επένδυση για το ανθρώπινο κεφάλαιο και επισήμανε ότι στόχος των ενεργειών της Περιφέρειας είναι η μείωση των ανισοτήτων στον συγκεκριμένο τομέα.