Αυτό το νερό, στην Βολισσό, δεν κάνει ούτε για πότισμα

Ούτε για το πότισμα των λουλουδιών δεν κάνει το νερό που τρέχουν οι βρύσες στα σπίτια της Βολισσού, όπως μας καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, που αντιμετωπίζουν εδώ και αρκετές μέρες το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Η εικόνα μιλά από μόνη της και δεν χρειάζονται ούτε σχόλια. Το πρόβλημα, όπως έχουμε ξαναγράψει, προήλθε από την ζημιά στην μία εκ των δύο γεωτρήσεων, που υδροδοτούν τη Βολισσό. Παρά τις φιλλότιμες προσπάθειες και τις συνεχείς παρεμβάσεις των τεχνικών συνεργείων της ΔΕΥΑΧ το πρόβλημα δεν έχει αποκατασταθεί και μάλλον είναι εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να επανέλθει η συγκεκριμένη γεώτρηση στην προτέρα κατάσταση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις η γεώτρηση θα συνεχίσει να λειτουργεί αφού η διαρροή επιδιορθώθηκε και μπήκε σε πλήρη λειτουργία. Ωστόσο το νερο που φτάνει στις βρύσες παρουσιάζει θολότητα και ως εκ τούτου είναι ακατάλληλο για πόση.

Η ΔΕΥΑΧ, εξ όσων έχουν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής προσανατολίζεται στην διάνοιξη νέας γεώτρησης, δίπλα στην παλιά,, ώστε να υπάρξει τουλάχιστον η προοπτική επίλυσης αυτού του πολύ σοβαρού προβλήματος. «Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα απαιτήσει πολύ χρόνο, αφού πρώτα θα πρέπει να αδειοδοτηθούμε φυσικά», δηλώνει  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ. Απόστολος Τζιώτης.

Από τις εργασίες αποκατάστασης της βλάβης διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μια συνεχής διαρροή στον κεντρικό αγωγό που οδηγούσε το αντλούμενο νερό σε ένα ρέμα. Έτσι, η αντλία υπερλειτουργούσε με αποτέλεσμα να στεγνώσει η γεώτρηση να αρχίσει να τραβάει λάσπη , μέχρι που κατέρρευσε, δήλωσε ο κ. Τζιώτης, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κακή συντήρηση και ανυπαρξία ελέγχου των προηγούμενων χρόνων.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια