Αχαρτογράφητη παραμένει η Χίος, στον τομέα της κρουαζιέρας

Ασκήσεις επί χάρτου φαίνεται ότι ήταν όλα όσα γίνονταν (μάλλον δεν γίνονταν) τα προηγούμενα χρόνια, για την προσέλκυση της κρουαζιέρας στη Χίο, όπως διεφάνη από τη σημερινή συνάντηση του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) κ. Γιώργου Ανωμερίτη και του δημάρχου Χίου κ. Μανώλη Βουρνού.

Ο κ. Ανωμερίτης ήταν σαφής ως προς το ότι η Χίος είναι ένας από τους κατ’ εξοχήν τουριστικούς προορισμούς της κρουαζιέρας, πλην – όμως – από την προηγούμενη επίσκεψή του, το καλοκαίρι του 2012, έως σήμερα, τα πράγματα μάλλον τα βρήκε εκεί που τα άφησε.

Τώρα, δηλώνει με έμφαση ότι θα βοηθήσει από την αντίστοιχη εμπειρία που έχει αποκτήσει ο ΟΛΠ τον δήμο Χίου, ώστε το νησί να μπει στον χάρτη της κρουαζιέρας.

Ωστόσο, απαιτούνται υποδομές, που η Χίος δεν διαθέτει και όπως επεσήμανε κι ο δήμαρχος πρέπει να λυθούν καίρια προβλήματα, όπως το master plan για το λιμάνι, η προβλήτα υποδοχής των κρουαζιερόπλοιων, ο ρόλος του λιμένα Μεστών. Προσβλέπει δε, όπως τόνισε, στην αξιόλογη και πολύτιμη εμπειρία του ΟΛΠ. Προς τον σκοπό αυτό σε περίπου ενάμιση μήνα θα γίνει νέα συνάντηση, ώστε να αρχίσουν να συζητιούνται τεχνικά και άλλης φύσεως ζητήματα.

Παρόντες στη χθεσινή σύσκεψη ήταν ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Καράλης και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλης Μπελέγρης.