Την Τρίτη η πληρωμή των αποζημιώσεων, στους πυρόπληκτους του 2012

Την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014 θα καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ κρατικές οικονομικές ενισχύσεις 2,354 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων και οι αποζημιώσεις των παραγωγών της Χίου, που επλήγησαν από την μεγάλη πυρκαγιά του 2012.

Ειδικότερα, η πληρωμή ενισχύσεων ύψους 2.354.668,24 ευρώ αφορά 1345 παραγωγούς, ως εξής:

1. Ενισχύσεις για ανασύσταση φυτικού κεφαλαίου, για απώλεια εισοδήματος λόγω ανασύστασης φυτικού κεφαλαίου (συμπληρωματική ενίσχυση) και για αποκατάσταση ζημιών παγίου κεφαλαίου των προγραμμάτων ΚΟΕ «Ετήσιο 2010», «Πυρκαγιές 2010», «Πυρκαγιές 2011» και «Πυρκαγιές 2012».

2. Ενισχύσεις για αποκατάσταση ζημιών παγίου κεφαλαίου και για απώλεια παραγωγής λόγω προσβολής περονόσπορου στα αμπέλια του προγράμματος ΚΟΕ «Ετήσιο 2011».

Οι ενισχύσεις αυτές αφορούν παραγωγούς των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κορινθίας, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδος, Μεσσηνίας, Πέλλης, Πρεβέζης, Ρεθύμνου, Ροδόπης, Σάμου, Φθιώτιδος, Φωκίδος, Χαλκιδικής και Χίου.

Ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα εξεδόθη από το γραφείο της βουλευτού Χίου κας Μαρίας Σταυρινούδη, η οποία αναφέρει ότι είχε σχετική συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Αργύρη Μποτό.