Γέμισαν πάλι οι εκβολές του Παρθένη με νεκρά ψάρια και χέλια

Δεκάδες νεκρά ψάρια και χέλια εντοπίσθηκαν και σήμερα, Τετάρτη, το πρωί – για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα – στις εκβολές του Παρθένη κι ενώ ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων του ανάλογου προηγούμενου περιστατικού.

psaria nekr 01 xelia nekra 01

Περαστικοί από την περιοχή, που μας έκαναν γνωστό το νέο περιστατικό, επιμένουν ότι υπάρχουν κάποιες πηγές ρύπανσης, ενδεχομένως, όχι μόνιμες, αλλά σποραδικές, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τον αφανισμό των ψαριών. Αρκετά μέτρα μέσα στον ποταμό πολλές φορές κάποιοι ψαρεύουν, λέει ένας πολίτης. Οι κέφαλοι ανεβοκατεβαίνουν. Αυτή τη φορά εκτός από τα νεκρά ψάρια υπάρχουν και χέλια. «Ήρθαν από την άκρη του κόσμου, για να πεθάνουν στη Χίο», λέει κουνώντας μελαγχολικά το κεφάλι του.

Πάντως, κάποιοι ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο και το Νομοκτηνιατρείο για τα περαιτέρω. Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη φορά είχαν ληφθεί δείγματα που εστάλησαν σε εργαστήριο της Αθήνας προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου των ψαριών, αλλά τα αποτελέσματα ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια