Γενικεύονται οι αντιδράσεις για το κλουβί

Γενικεύονται οι αντιδράσεις για την κατασκευή της περίφραξης, στον χώρο προσωρινής κράτησης των μεταναστών, που καταφθάνουν στη Χίο, προερχόμενοι από τα παράλια της Τουρκίας.

Στις αντιδράσεις των προηγουμένων ημερών ήρθαν να προστεθούν οι ανακοινώσεις της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Χίου.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να ξηλωθεί άμεσα η απαράδεκτη κατασκευή, που καταργεί την δυνατότητα προαυλισμού των προσφύγων. Το μεταλλικό κλουβί, με το οποίο περιφράχθηκαν οι παράγκες της ντροπής απέναντι από το λιμεναρχείο αποτελεί, τονίζεται στην ανακοίνωση, ντροπή για το νησί μας και δοκιμάζει την ανθρωπιά των πολιτών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου τονίζει ότι αντίκειται σε κάθε ανθρώπινο και ηθικό νόμο ο εγκλεισμός των μεταναστών. Ζητεί δε να φύγει η μεταλλική περίφραξη – κλουβί που στήθηκε απέναντι από το λιμεναρχείο και να αντικατασταθεί με εγκαταστάσεις – υποδομές άκρως απαραίτητες για την έστω ολιγοήμερη κράτηση των μεταναστών στον συγκεκριμένο χώρο.

Την πλήρη αντίθεσή της στην τοποθέτηση συρματοπλέγματος, έχει εκφράσει με ανακοίνωσή της και η Χιακή Συμπολιτεία, η οποία με εισήγησή της ζητά να τεθεί προς συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Χίου το θέμα της εύρεσης αξιοπρεπούς λύσης για την προσωρινή φιλοξενία των μεταναστών.

Υπενθυμίζεται ότι ανακοίνωση – καταγγελία είχε εκδώσει πριν μία εβδομάδα η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου «Λάθρα;», χαρακτηρίζοντας ως ταπεινωτική μεταχείριση για την οποία η χώρα μας έχει καταδικασθεί πολλές φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, την περίφραξη των ξύλινων οικίσκων υποδοχής των μεταναστών, στην περιοχή του λιμανιού. Έκανε, επίσης, γνωστό ότι έχει καταθέσει προσφυγή στον Συνήγορο του Πολίτη για την ακαταλληλότητα του χώρου.