Γενικό προσκλητήριο συμμετοχής στις δράσεις αλληλεγγύης της Χίου

Γενικό προσκλητήριο για συμμετοχή σε δράσεις αλληλεγγύης, για συγκέντρωση φαρμάκων ειδών καθαριότητας, τροφίμων και παιχνιδιών, καθώς και σε απόκρουση των πλειστηριασμών και των διακοπών της παροχής ρεύματος, καλεί με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης Χίου.

Δεν είναι υπερβολή, τονίζεται στην ανακοίνωση, ότι «σήμερα εκατοντάδες συνάνθρωποί μας, δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα απολύτως απαραίτητα.

Σε πολλά σπίτια δεν υπάρχει φαγητό, ζεστασιά, γιατί το ρεύμα είναι κομμένο, δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε γιατρό, ασφάλιση, φάρμακα. Άλλες οικογένειες απειλούνται με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σπιτιών. Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει 1,5 δισ. νέους φόρους ενώ φοροαπαλλάσει κατά 100 εκατ. ευρώ το μεγάλο κεφάλαιο, μειώνει τις δαπάνες στην υγεία, παιδεία, έρχονται σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, σε μισθούς συντάξεις.

Αυτή είναι η πραγματικότητα της καπιταλιστικής κρίσης που βιώνει ο λαός μας, η μιζέρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης, της ανεργίας, της αβεβαιότητας και το γκρίζο μέλλον των παιδιών μας.

Δεν φταίμε εμείς που μας κλέψαν τη ζωή στο όνομα της κρίσης και του χρέους. Δεν τους χρωστάμε, μας χρωστάνε. Δισεκατομμύρια έχουν οι βιομήχανοι στην Ελβετία. Να πληρώσουν όσοι δημιούργησαν την κρίση και θησαυρίζουν στην πλάτη μας!

Η κατάσταση θα χειροτερέψει. Κυβέρνηση – τρόικα – Ευρωπαϊκή Ένωση – ΔΝΤ τσακίζουν το λαό με χαράτσια, φόρους, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ενώ η ανεργία φουντώνει».

Η Επιτροπή καλεί όλους να ακουμπήσουν και να συμπαρασταθούν στο «πρόβλημα του συναδέλφου, του γείτονα, του φίλου, του μετανάστη. Η αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία ή υποκατάσταση των κρατικών ευθυνών. Έχει ταξικό περιεχόμενο είναι βοήθεια για να οργανωθούμε, για να σηκωθούμε, να αντισταθούμε, να διεκδικήσουμε ό,τι έχουμε ανάγκη».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

1) ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-19/12/2014, 6:30 μ.μ. έως 9 μ.μ., στον «Οίκο Χίου Διδασκάλου», θα πραγματοποιούνται εγγραφές όσων έχουν πραγματική ανάγκη. Οι δικαιούχοι θα καθορίζονται με βάση τα εξής κριτήρια:

Α) φορολογική δήλωση έως 10.000 ευρώ

Β) κάρτα ανεργίας.

Γ) Οικογενειακή κατάσταση (πολύτεκνοι)

Ε) ΑμεΑ

2) ΣΑΒΒΑΤΟ 20/12/2014 από τις 10 π.μ. έως και τις 4 μ.μ. έξω από τα σουπερμάρκετ της πόλης οι φορείς: ΠΕΑΕΑ, Σύλλογος Γυναικών, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η Λαϊκή Συσπείρωση θα συγκεντρώνουν τρόφιμα.

3) ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΡΙΤΗ 22-23/12 από τις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η παράδοση στους δικαιούχους, στον «Οίκο Χίου Διδασκάλου».

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Δίμηνη δράση λαϊκής αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο, το παιδί, τη λαϊκή οικογένεια των μαθητών μας, θα αναπτύξει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, η δραστηριότητα αυτή θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με τον ιατρικό – οδοντιατρικό σύλλογο και το ΕΚΑΒ.

Ο Σύλλογος καλεί δασκάλους και νηπιαγωγούς να συμμετέχουν, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια το Σάββατο 20/12/2014 από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ., έξω από τα σουπερμάρκετ της πόλης, για συγκέντρωση τροφίμων για όσους έχουν ανάγκη.