Για απεργοσπαστική τακτική κατηγορεί την περιφερειακή Αρχή, η ΛΑΣ Βορείου Αιγαίου

Για απεργοσπαστική τακτική κατηγορεί την περιφερειακή Αρχή η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου, επειδή όρισε σύσκεψη για θέματα τουρισμού με τους περιφερειακούς συμβούλους της Λέσβου και φορείς του νησιού την ημέρα της 24ωρης πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας της 27ης Νοεμβρίου 2014.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΛΑΣ Βορείου Αιγαίου «ο επικεφαλής της μόλις πληροφορήθηκε, από την πρόσκληση, τη διοργάνωση της σύσκεψης, ζήτησε από την κα Καλογήρου, περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου (επειδή δεν μπόρεσε να έλθει σε επαφή με τον κ. Κατρακάζο) μετάθεση της ημερομηνίας της σύσκεψης έστω για την επόμενη ημέρα 28.11.2014, θεωρώντας ότι αυτό επιβάλλεται από στοιχειώδη σεβασμό στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων..

Το απλό και δίκαιο αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν έγινε δεκτό με τον σαθρό ισχυρισμό ότι ο κ. αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού “είχε ορίσει την σύσκεψη πριν δυο εβδομάδες , δηλαδή πριν ανακοινωθεί η απεργία (ενώ η απεργία έχει ήδη ανακοινωθεί και ευρύτατα προβληθεί, από τα μμε και τα συνδικάτα, εδώ και 45 μέρες) και ότι έχει εκδώσει τα εισιτήρια του” από Σάμο, όπου διαμένει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τουρισμό».

Η ΛΑΣ καταγγέλλει ως απεργοσπαστική την τακτική της περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου και «καλούμε τόσο τους αιρετούς που έχουν κληθεί, όσο και τους υπαλλήλους, που υποχρεούνται να συμμετάσχουν στη σύσκεψη, να απέχουν απ’ αυτή».