Για εισπρακτική λογική, κατηγορεί η Χιακή Συμπολιτεία την δημοτική αρχή

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει η Χιακή Συμπολιτεία κατά της δημοτικής αρχής, κατηγορώντας την ότι «με το διάτρητο πρόσχημα του εξορθολογισμού και της δήθεν “ίσης μεταχείρισης”, αυξάνει υπέρογκα τα ανταποδοτικά τέλη, προσθέτοντας ένα ακόμη βάρος στους ήδη επιβαρυμένους συμπολίτες μας».

Αποδίδει στην δημοτική αρχή «λογική εισπράκτορα» και τονίζει ότι «η αύξηση των ανταποδοτικών τελών σε ολόκληρο το νησί, έγινε με τρόπο πρόχειρο και οριζόντιο. Με το νέο σύστημα θα πληρώνουν το ίδιο για καθαριότητα οι κάτοικοι των χωριών και της Χώρας, ενώ και τα χωριά δεν διαφοροποιούνται μεταξύ τους, πλην της πολύπαθης Αμανής (αλλά γιατί όχι και οι Αμάδες π.χ.;). Απολαμβάνουν, όμως, όλοι τις ίδιες υπηρεσίες, έχουν τις ίδιες ανάγκες;», ερωτά η Χιακή Συμπολιτεία.

Κόβουν τα χρήματα για την ΔΙΑΝΟΧ!

Η Χιακή Συμπολιτεία κατηγορεί την δημοτική αρχή ότι ενώ αυξάνει τα ανταποδοτικά τέλη, υποχρεώνει τη ΔΙΑΝΟΧ (Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων νομού Χίου), να μειώσει κατά 30% τον προϋπολογισμό της, αφού μειώνει τα χρήματα που θα της αποδώσει.

Στην παρούσα συγκυρία, προσθέτει «η ΔΙΑΝΟΧ πρέπει να οργανώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί. Ταυτόχρονα οφείλει να οργανώσει την ανακύκλωση, βάσει της σύμβασης με την Ελληνική Εταιρεία Ανάκτησης Ανακύκλωσης που θα υπογραφεί μέχρι το τέλος του χρόνου».

Κατηγορεί, τέλος, η Χιακή Συμπολιτεία την δημοτική αρχή ότι «αντί να διαμαρτυρηθεί για τη συρρίκνωση των πόρων της Αυτοδιοίκησης και να διεκδικήσει από το κεντρικό κράτος τους συνταγματικά κατοχυρωμένους πόρους των ΟΤΑ, με πρωτοφανή αναλγησία μεταφέρει το βάρος της δικής της ατολμίας στους πολίτες. Διαχειρίζεται τον Δήμο σαν επιχείρηση, προσεγγίζει τη ζωή των συμπολιτών μας σαν λογιστική πράξη».