«Δένουν» 7 του νοσοκομείου Σάμου, για διαφθορά – αδικαιολόγητο πλουτισμό

Έξι γιατρούς και τον διοικητικό διευθυντή του νοσοκομείου Σάμου «δένει» το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας, για υπόθεση διαφθοράς, κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος και παράνομου πλουτισμού, που αφορά την περίοδο 2005 – 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπόθεση εμπλέκονται ένας μαιευτήρας, δύο αναισθησιολόγοι, δύο ορθοπεδικοί και ένας παθολόγος.

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των επτά προσώπων βρέθηκε ποσό 2,7 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν ανταποκρίνεται στα δηλωθέντα εισοδήματά τους, για το υπό εξέταση χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας εξετάστηκε μεγάλος αριθμός φορολογικών και τραπεζικών δεδομένων, ενώ πραγματοποιήθηκε άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου για επτά φυσικά πρόσωπα.

Από την ανάλυση και επεξεργασία των διαθέσιμων τραπεζικών και φορολογικών δεδομένων, προέκυψε αναντιστοιχία μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των πραγματοποιούμενων τραπεζικών καταθέσεων στους λογαριασμούς των επτά φυσικών προσώπων, για το υπό εξέταση χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι οι τραπεζικές καταθέσεις, που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους, υπερβαίνουν το σύνολο των δηλωθέντων εισοδημάτων.

Πιο αναλυτικά, η αναντιστοιχία, όπως προέκυψε, ξεπερνά το ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ συνάγεται ότι απέκρυψαν εισοδήματα διαπράττοντας με αυτόν τον τρόπο εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Για το σύνολο των αποτελεσμάτων της έρευνας, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς επίσης και η αρμόδια ΔΟΥ για τη διενέργεια περαιτέρω εκτεταμένου φορολογικού ελέγχου.