Δήμος Χίου και ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ενημερώνουν ανέργους και εργαζόμενους

Δράσεις πληροφόρησης εργαζομένων και ανέργων, σε ζητήματα απασχόλησης, ασφάλισης και εργασιακών δικαιωμάτων, οργανώνουν την Πέμπτη και την Παρασκευή, από κοινού το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και ο δήμος Χίου.

Οι συνεργάτες του περιφερειακού παραρτήματος ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Βορείου Αιγαίου θα βρίσκονται στο ΚΕΠ του δήμου Χίου (Δημοκρατίας 6) και τις δύο ημέρες από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και τη συλλογή ερωτημάτων για θέματα εργασίας, απασχόλησης και κοινωνικής ασφάλισης (π.χ. προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, εργασιακά δικαιώματα, προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων κ.λπ.).

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

  • 09.00 – 12.00: Ενημέρωση – Πληροφόρηση εργαζομένων και ανέργων στο ΚΕΠ του δήμου Χίου.
  • 12.00 – 13.00: Ενημερωτική διάλεξη στο Εργατικό Κέντρο Χίου με θέμα «Η ασφάλεια στον χώρο εργασίας», σε συνεργασία με το τμήμα επιθεώρησης εργασιακών σχέσεων νομού Χίου, την επιθεώρηση υγείας και ασφάλειας νομού Χίου και το Σωματείο Οικοδόμων Χίου.

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

  • 09.00 – 12.00: Ενημέρωση – Πληροφόρηση εργαζομένων και ανέργων στο ΚΕΠ του δήμου Χίου.
  • 11.00 – 12.00: Διαδικτυακή σύνδεση με το νομικό τμήμα του κεντρικού ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στην Αθήνα, όπου οι ενδιαφερόμενοι από τον χώρο του ΚΕΠ θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν απευθείας τα ερωτήματα τους στους νομικούς συμβούλους του δικτύου.