Δημοκρατική Αριστερά – Πράσινη Οικολογία, στα σκαριά

Συμμαχίες και ταυτότητα φαίνεται ότι αναζητεί η ΔΗΜΑΡ μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ για κοινή κάθοδο στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Στο διαρκές συνέδριο, που άρχισε το Σάββατο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, αρκετοί ομιλητές επέρριψαν ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για την αποτυχία του εγχειρήματος της συνεργασίας.

Εκείνο που προβάλλει αυτή την στιγμή για την ΔΗΜΑΡ είναι είτε η αυτόνομη κάθοδος του κόμματος στις εκλογές, είτε η συνεργασία με τμήμα των Οικολόγων του κ. Νίκου Χρυσόγελου.

Στην τελευταία περίπτωση προβάλλει ως πιθανότερη ονομασία του νέου σχηματισμού η Δημοκρατική Αριστερά – Πράσινη Οικολογία.

Στη Χίο με οποιαδήποτε μορφή κι αν λάβει η κάθοδος της ΔΗΜΑΡ θεωρείται βέβαιο ότι του ψηφοδελτίου θα ηγείται ο παλαίμαχος των εκλογικών αναμετρήσεων της ανανεωτικής αριστεράς γιατρός κ. Μάνος Ζαχαριάδης. Αντιθέτως, ο κ. Σταμάτης Ζουμίδης, με τον οποίο επικοινωνήσαμε πριν λίγη ώρα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί σε οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο, δηλώνοντας «πολιτικά άστεγος».