Επιδότηση για αγορά υπολογιστών σε δικαιούχους κοινωνικού μερίσματος

Εκατό εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση 289.237 δικαιούχων για την αγορά φθηνού ηλεκτρονικού υπολογιστή τύπου tablet ή φορητού τύπου netbook ή laptop και να διατηρήσουν ή να αποκτήσουν συνδρομή ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο (σταθερή ή κινητή ή δορυφορική) έως τις 31.10.2015.

Οι δικαιούχοι της δράσης της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων θα είναι κάτοικοι οκτώ Περιφερειών της χώρας, οι οποίοι συγκεντρώνουν τα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια για την καταβολή του «κοινωνικού μερίσματος».

Στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οι δικαιούχοι, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, ανέρχονται σε 14.753 άτομα.

Για να τύχουν αυτής της επιδότησης πρέπει να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που περιγράφει η σχετική κοινή υπουργική απόφαση και θα εξασφαλίσουν ένα κουπόνι αξίας 230 ευρώ, με το οποίο θα μπορούν να αγοράσουν tablet, laptop ή netbook. Επίσης, θα παίρνουν έκπτωση 12 ευρώ τον μήνα έως και τον Οκτώβριο του 2015, για την απόκτηση ή διατήρηση ευρυζωνικής σύνδεσης internet. Δικαιούνται, τέλος, 60 ευρώ για εκπαίδευση, κατ’ οίκον, πάνω στις νέες τεχνολογίες.

Οι έχοντες τις προϋποθέσεις μπορούν να αναζητήσουν αν δικαιούνται τις παραπάνω παροχές, μέσω του συστήματος Taxis, όπου και είναι καταχωρημένοι οι δικαιούχοι του «κοινωνικού μερίσματος».

Στην κοινή υπουργική απόφαση ορίζεται ο τρόπος με τον οποίο κάθε τηλεπικοινωνιακή εταιρεία θα καταρτίσει έως και 15 πακέτα προσφορών προς τους καταναλωτές, με στόχο να προσελκύσει την προτίμησή τους.

Οι δικαιούχοι των παροχών κατανέμονται ανά Περιφέρεια ως ακολούθως: Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 47.506 άτομα, Θεσσαλία 52.477, Ήπειρος 22.588, Δυτική Ελλάδα 57.702, Ιόνια νησιά 13.220, Πελοπόννησος 40.464, Βόρειο Αιγαίο 14.753 και Κρήτη 40.527 άτομα.

Όλη η διαδικασία υπογράφεται στην κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κώστα Σκρέκα, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδου.

ΠΗΓΗ: www.epoli.gr