Επιτέθηκε λαύρος κατά πάντων ο Γιάννης Ξενάκης

Ξιφούλκησε κατά πάντων, σήμερα, ο υποψήφιος βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία κ. Γιάννης Ξενάκης, χαρακτηρίζοντας πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει στη Χίο με τις ξεχωριστές προεκλογικές συγκεντρώσεις των συνυποψηφίων του, οι οποίοι δεν συμφώνησαν να οργανωθεί κεντρική εκδήλωση της παράταξης.

«Αποφάσισαν την μεμονωμένη πορεία με έμφαση στο προσωπικό όφελος και όχι το παραταξιακό», τόνισε και πρόσθεσε ότι «σέβομαι την επιλογή τους. Αντιστέκομαι, όμως και θα ακολουθήσω το διαφορετικό απ’ αυτό που ίσχυε μέχρι τώρα».

Αναφέρθηκε στο ιστορικό των προσπαθειών για την επίτευξη μιας σχετικής συμφωνίας για κοινές εμφανίσεις των υποψηφίων βουλευτών της Ν.Δ. στη Χίο, η οποία και απέτυχε, γιατί ουδείς συμφώνησε.

Από τα πυρά του δεν γλύτωσε ούτε ο γραμματέας της ΝΟΔΕ Χίου κ. Πρόδρομος Μανωλάκης, ο οποίος – όπως είπε – εκφράζοντας τοπικά την παράταξη θα μπορούσε να επιβάλει να γίνει μια κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο.

Ο κ. Ξενάκης, αναφερόμενος στις τοπικές δημοσκοπήσεις, που τον φέρουν τρίτο στις προτιμήσεις της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα αποτελέσματα θα είναι διαφορετικά, ενώ έκανε λόγο και για εκπλήξεις τη Δευτέρα μετά τις εκλογές.

Συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Για την επομένη των εκλογών, ο κ. Ξενάκης τάχθηκε υπέρ μιας συγκυβέρνησης Νέας δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι αυτό είναι πατριωτισμός, αυτή είναι η λύση για τη χώρα. Οι πράξεις του ΣΥΡΙΖΑ, είπε, θα είναι οι ίδιες, διαφέρουν μόνο τα λόγια. Θα είναι ευχής έργο, κατέληξε, να βρεθούν κοινά σημεία – άξονες και να προχωρήσει μια τέτοια συμφωνία.

Κατά τα λοιπά ο υποψήφιος βουλευτής αναφέρθηκε στα θέματα που αφορούν την τοπική αναπτυξιακή πορεία και τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η λειτουργία και χρήση των έργων υποδομής που έχουν ολοκληρωθεί, όπως το λιμάνι των Μεστών και το φράγμα Κατράρη. Στην συνέχεια είναι η ολοκλήρωση και απόδοση για χρήση των έργων που είναι υπό κατασκευή, όπως το φράγμα Κόρης Γεφύρι, ο οδικός άξονας Βορειοανατολικής Χίου, το Κολλέγιο κ.ά.

Τέλος, «με όραμα και διεκδίκηση για τον τόπο μας, τον σχεδιασμό, την ωρίμανση, την ένταξη και την υλοποίηση έργων υποδομής που θα είναι προωθητικοί άξονες, όπως το αεροδρόμιο, το λιμάνι, η μαρίνα και άλλα που θα προκύψουν μέσα από την δυνατότητα της οικονομικής συγκυρίας που οριοθετείται από το εφικτό και ρεαλιστικό».