Ευρεία σύσκεψη στη Σάμο για το ακτοπλοϊκό του Βορείου Αιγαίου

Εκτενή αναφορά στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα για την βελτίωση του ακτοπλοϊκού δικτύου στο Βόρειο Αιγαίο έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά την διάρκεια διευρυμένης σύσκεψης που είχε με φορείς της ευρύτερης περιοχής της Σάμου αλλά και του υπόλοιπου Βορείου Αιγαίου.

«Για μένα το Αιγαίο και τα νησιά του είναι πλούτος και όχι μειονέκτημα. Είναι πλούτος πολιτισμού, ιστορίας και προοπτικής για το μέλλον και ειδικά για το Βόρειο Αιγαίο η ανάπτυξη και η αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων του αποτελεί εθνική πρόκληση» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «πολιτεύομαι με το βλέμμα στους νησιώτες και στην προσπάθειά μου αυτή δεν πρόκειται να δειλιάσω απέναντι σε κανένα προσωπικό και πολιτικό κόστος. Έτσι έπραξα πρόσφατα για θέμα του Βορείου Αιγαίου, έτσι θα συνεχίσω να πράττω».

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι προχωρά σύντομα στις απαραίτητες ενέργειες που θα λύσουν οριστικά και μόνιμα το υδροδοτικό πρόβλημα των νησιών, καθώς και της κοστοβόρας μεταφοράς του νερού με την αξιοποίηση της μονάδας αφαλάτωσης, κατεβάζοντας το κόστος της υδροδότησης του Αιγαίου κατά 60%. «Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα δοθούν για επενδύσεις και έργα στα νησιά με έμφαση στην ανάπτυξη των λιμενικών τους υποδομών», υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ