Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτυπώθηκε στο αχανές «Διάνα»

Με μια συγκέντρωση δυσανάλογη της απήχησης που έχει το κόμμα στην ελληνική κοινωνία κορυφώθηκε την Τετάρτη το βράδυ η προεκλογική περίοδος για τον ΣΥΡΙΖΑ, στη Χίο.

Η αχανής αίθουσα του κινηματογράφου «ΔΙΑΝΑ» στάθηκε αδύνατον να γεμίσει, αφού τα περίπου 250 άτομα που έδωσαν το παρών, ουσιαστικά χάθηκαν στην μεγάλης χωρητικότητας αίθουσα.

Στα θετικά, ωστόσο, της προσέλευσης το γεγονός ότι αρκετοί ήταν αυτοί πέραν των γνωστών κομματικών στελεχών, αλλά κυρίως το κλίμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας ότι η μάχη της πρώτης θέσης στη Χίο πρέπει να κερδηθεί.

Προς τιμήν, μάλιστα, του τελευταίου αριστερού βουλευτή που εξέλεξε η Χίος στο κοινοβούλιο το μακρινό 1958, του Κώστα Δεσποτόπουλου, ιστορικού στελέχους του ΕΑΜ –ΕΛΑΣ, το έργο και η κληρονομιά του οποίου έχει γίνει αντικείμενο μελέτης διεθνών ιστορικών.

«Και εγώ είμαι γνήσιο πολιτικό τέκνο της ιστορικής αυτής μορφής», σημείωσε φανερά συγκινημένος ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης κ. Σάββας Ρομπόλης που κάλεσε την τοπική οργάνωση να διοργανώσει μια εκδήλωση στη μνήμη του, δηλώνοντας ότι είναι σε θέση να προσφέρει πολλά ιστορικά ντοκουμέντα.

Σε κατάρρευση το ασφαλιστικό σύστημα

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του κ. Βασίλη Μπάλα, η παρουσία του οποίου επισημοποίησε την στήριξη των Οικολόγων – Πράσινων στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το στίγμα της αισιοδοξίας έδωσε η ομιλία της κας Αγλαΐας Κυρίτση, υποψήφιας στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια ο κ. Ρομπόλης αναφέρθηκε κυρίως στο ασφαλιστικό πρόβλημα και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ομαλοποίηση της κατάστασης που τώρα παρουσιάζεται στα όρια της κατάρρευσης, καθώς και σε εργασιακά ζητήματα στην μετα-μνημονιακή εποχή.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σύντομες ομιλίες των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος του κ. Μικέ Κριμιζή, της κας Ευαγγελίας Μανιτσούδη, του κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη και του κ. Τέλη Τύμπα.