Η Πρόνοια του δήμου Χίου, αρωγός σε χειμαζόμενους συμπολίτες μας

Αξιόλογη δραστηριότητα ανέπτυξε τις τελευταίες ημέρες ο τομέας Πρόνοιας, με τη συμμετοχή εθελοντών, στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής του δήμου Χίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση του αντιδημάρχου κ. Γιώργου Παπαδόπουλου ο δήμος Χίου προέβη στις κατωτέρω ενέργειες, τις ημέρες αυτές και εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων:

  1. Συγκέντρωσε είδη ρουχισμού, ελαφρώς μεταχειρισμένου, τα οποία διέθεσε σε περίπου 30 οικογένειες.
  2. Ικανή ποσότητα ιματισμού θα διατεθεί, εντός του προσεχούς μήνα, στην Ιματιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, αλλά και στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Χίου, για τους έχοντες πραγματικά ανάγκη.
  3. Με εθελοντική προσφορά ευαισθητοποιημένων πολιτών, ποσότητα τροφίμων, χυμών, αρτοσκευασμάτων και εμφιαλωμένου νερού, θα παραδοθεί τις προσεχείς ημέρες στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, για τη διάθεσή τους σε πρόσφυγες- μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται στη Χίο.

Ο κ. Παπαδόπουλος συγχαίρει και ευχαριστεί δημοσίως τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α3 τμήματος του 1ου Γενικού Λυκείου Χίου, οι οποίοι υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της διευθύντριας του Σχολείου κας Βασιλικής Κατσάλα και της καθηγήτριας κας Πόλυς Ζαννάρα, συγκέντρωσαν αρκετά τρόφιμα τα οποία και παρέδωσαν στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, χθες (23/12), προκειμένου να διατεθούν σε εμπερίστατους συμπολίτες μας.