Η Χιώτισσα νύφη στο πέρασμα των χρόνων

Η Χιώτισσα νύφη θα είναι το επίκεντρο της νέας θεματικής έκθεσης του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΑΡΤΙΟΝ”, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του Οκτωβρίου, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Χίου, με τίτλο “Η Χιώτισσα νύφη στο διάβα των αιώνων”.

Η έκθεση, που θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις,  θα περιλαμβάνει παλιές φωτογραφίες με νύφες (και γαμπρούς), εικαστικά έργα , χειροτεχνίες και κοσμήματα εμπνευσμένα από τη Χιώτισσα νύφη, καθώς και μια μικρή συλλογή παλαιών παραδοσιακών και πιο σύγχρονων νυφικών.

Εκτός από τη νοσταλγική γοητεία που ασκεί η θεματολογία, το νυφικό αντικατοπτρίζει και την κοινωνία της κάθε εποχής. Το εύρος και η ποικιλία που θα αναγνωρίσουμε μέσα από την έκθεση θα αναδείξουν πολλές πτυχές της ιστορίας, της παράδοσης και της λαογραφίας μας. Εκτός, φυσικά, από την εποχιακή μόδα που ακολουθούσε η κάθε νύφη, θα έχουμε την ευκαιρία να διακρίνουμε τα διακοσμητικά στοιχεία , τα αξεσουάρ και τα κοσμήματα της Χιώτισσας νύφης στο πέρασμα του χρόνου (μακιγιάζ, κομμώσεις, άνθη κ.λπ.), αλλά και να θυμηθούμε τους Χιώτες φωτογράφους της κάθε εποχής.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια