Θεαματικοί αγώνες drift, στο αεροδρόμιο της Χίου

Σε πίστα αγώνων drift μετατράπηκε για λίγες ώρες το βράδυ του Σαββάτου 6 Δεκεμβρίου 2014, η πίστα στάθμευσης των αεροσκαφών στον κρατικό αερολιμένα Χίου.

Περίπου 20 οδηγοί με τα αυτοκίνητά τους, από τη Χίο, την Αθήνα και τη Σάμο, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Αθλητικού Σωματείου Αυτοκινητιστών Χίου (ΑΣΑΧ), που οργάνωσε όλη την εκδήλωση και προσέφερε ειδικό θέαμα σε περίπου 1000 άτομα, κυρίως νέους, που κατέκλυσαν τον χώρο του αεροδρομίου, στην ανατολική και νότια πλευρά της πίστας στάθμευσης.

Τα γκάζια έδιναν κι έπαιρναν, ανεβάζοντας στα ύψη την αδρεναλίνη, ενώ τεράστια σύννεφα καπνού από τα κυριολεκτικά αναμμένα λάστιχα των αυτοκινήτων σκέπαζαν τον ουρανό.

Ο αγώνας άρχισε λίγο μετά τις 8, με δοκιμαστικές διαδρομές όλων των αυτοκινήτων στην πίστα και συνεχίσθηκε μέχρι αργά το βράδυ με τις αγωνιστικές διαδρομές.

Το παρών έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο οποίος συνομίλησε για λίγο με τον πρόεδρο του ΑΣΑΧ κ. Λεωνίδα Νεαμονίτη, ενώ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα παρίστατο και επέβλεπε διακριτικά ο αερολιμενάρχης Χίου κ. Νίκος Μαυρικάκης.

Ενδιαφέρον, πάντως, είχε η διοργάνωση της εκδήλωσης, με την κινητοποίηση δεκάδων ανθρώπων, μέσων και εξοπλισμού. Αλυτάρχης και κριτές από την Αθήνα, γραμματειακή υποστήριξη, περιφρούρηση, μικροφωνικές εγκαταστάσεις, φωτισμός και άλλος εξοπλισμός, κάγκελα και σάκκοι άμμου για ασφάλεια των θεατών, συνεργεία για τα αυτοκίνητα, πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρα και ασθενοφόρο κ.λπ. Και στο τέλος ολική επαναφορά του χώρου για να υποδεχθεί τις πτήσεις των αεροσκαφών. Ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς ή όχι με τέτοιου είδους εκδηλώσεις, την διοργάνωση πολλοί θα την ζήλευαν

Διόρθωση: Εκ παραδρομής είχαμε γράψει το όνομα του προέδρου του ΑΣΑΧ Παντελής, ενώ το σωστό είναι Λεωνίδας Νεαμονίτης.