Ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας της Χίου εν όψει, καταγγέλλει το ΚΚΕ

Μύδρους κατά της δημοτικής αρχής Χίου για την αύξηση των ανταποδοτικών τελών εξαπολύει με ανακοίνωσή της η τομεακή επιτροπή Χίου του ΚΚΕ, καταγγέλλοντάς την – ταυτόχρονα – ότι «προχωρά σε ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας».

Το ΚΚΕ υπενθυμίζει «τις διακηρύξεις της παράταξης που σήμερα διοικεί τον δήμο Χίου: «ανεξάρτητοι», «ακομμάτιστη», «πολυσυλλεκτική», αποτελούμενη από «νέα» και «φρέσκα» πρόσωπα, έτοιμα να είναι «καλύτερα» στην άσκηση μιας φιλολαϊκής πολιτικής, ώστε να «φύγει» η προηγούμενη δημοτική αρχή» και τονίζει ότι είχε προειδοποιήσει μέσα από τη Λαϊκή Συσπείρωση ότι «αυτό που έχει σημασία πίσω από τις ελκυστικές διακηρύξεις είναι οι πολιτικές, και οι πολιτικές αυτές είναι της ΕΕ, του κεφαλαίου που όλοι τους παλιοί και νέοι υπηρετούν με διαφορετικές συνταγές, αλλά με τα ίδια αντιλαϊκά αποτελέσματα».

Σήμερα, συνεχίζει το ΚΚΕ «για ακόμη μια φορά φαίνεται η προσήλωση αυτής της Δημοτικής αρχής σε αυτή την κατεύθυνση. Με την απόφαση – πρωτοχρονιάτικο μποναμά, που στηρίχτηκε απ’ τη ΝΔ, τμήματα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, και αφορά όλες τις λαϊκές οικογένειες του νησιού, 22 δημοτικοί σύμβουλοι αποφάσισαν να αυξήσουν τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας στο 1,83 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο!

Αυτό σημαίνει ότι ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο μεροκαματιάρης, ο αγρότης, ο αυτοαπασχολούμενος θα κληθούν να καταβάλουν για δημοτικά τέλη και δημοτικό φωτισμό αυξήσεις – χαράτσια, που θα δημιουργούν ευνοϊκό περιβάλλον προκειμένου να απαλλαγεί ο τομέας καθαριότητας από την ευθύνη του Δήμου και να παραδοθεί σε ιδιώτες που θα πουλούν και θα αγοράζουν υπηρεσίες!».