Κατά των αυξήσεων στα ανταποδοτικά τέλη, Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ

Κατά της αύξησης των ανταποδοτικών τελών, θέμα που συζητείται εκ νέου την προσεχή Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015, στο δημοτικό συμβούλιο Χίου, τάσσονται με ανακοινώσεις τους το Εργατικό Κέντρο Χίου και η ΑΔΕΔΥ.

Το Εργατικό Κέντρο χαρακτηρίζει τις αυξήσεις ως το χειρότερο χριστουγεννιάτικο «δώρο» έκανε της δημοτικής αρχής Χίου προς τους  δημότες και προσθέτει: «Φαίνεται ότι ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, που υπερψήφισαν την αύξηση των ανταποδοτικών τελών, ζουν σε μια άλλη κοινωνία, και δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα.                                                                    

Σε μια χρονική περίοδο, που η πλειοψηφία των δημοτών είναι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και άνεργοι,  η δημοτική αρχή επέλεξε να  εφαρμόσει μια δική της «κοινωνική πολιτική» που στόχο έχει να οδηγήσει ακόμη περισσότερους στους καταλόγους δικαιούχων μιας σακούλας τροφίμων.

Το Εργατικό Κέντρο Χίου, καταγγέλλει και καταδικάζει την απόφαση για αύξηση  των ανταποδοτικών τελών, πιστεύοντας ότι θα γονατίσει ακόμη περισσότερο την κοινωνία της».

Το νομαρχιακό τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ, αφού εκφράζει την αντίθεσή του στην αύξηση των τελών, καλεί τους πολίτες να παραβρεθούν και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη.