Καταγγελία για την απόλυση εργαζόμενης, από τα σουπερμάρκετ «Χαρά»

Την απόλυση και μάλιστα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μιας εργαζόμενης από τα σουπερμάρκετ «Χαρά», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.

«Η εργοδοσία των S/M ΧΑΡΑ, τονίζεται στην ανακοίνωση, εδώ και μήνες υλοποιεί συγκεκριμένο σχέδιο τρομοκράτησης εργαζομένων. Τιμωρεί, απολύοντας εργαζόμενους τον έναν μετά τον άλλον, αυτούς και αυτές που ένα χρόνο πριν δεν δέχτηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Αυτούς, που αρνήθηκαν, να αποδεχτούν ότι ο εργοδότης μπορεί να αποτιμά την εργατική τους αξία όπως εκείνος εκτιμά και όχι σύμφωνα με την νομοθεσία, μειώνοντας το βασικό μισθό και αφαιρώντας κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα».

Καταγγέλλει και ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Χίου καταγγέλλει την απροειδοποίητη απόλυση της εργαζόμενης, μετά από 15 χρόνια δουλειάς στην επιχείρηση και προσθέτει: «Αν δεν ήταν αποδοτική δεν θα περίμεναν προφανώς μιάμιση δεκαετία για να την απολύσουν. Η υπάλληλος της γνωστής χιώτικης αλυσίδας super market απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση με μείωση του μισθού της, η οποία θα αντιστοιχούσε σε αύξηση του κέρδους της αλυσίδας. Από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι με προϋπηρεσία κοστίζουν λίγα ευρώ παραπάνω από εργαζόμενους που θα προσληφθούν τώρα, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να σχεδιάζονται και άλλες απολύσεις.

Εμπιστευόμαστε την κρίση των πολιτών της Χίου ως προς την ηθική που χαρακτηρίζει την απόλυση εργαζόμενης τρεις ώρες πριν την πρωτοχρονιά», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.