Ανατροπή στην νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, για το ψηφοδέλτιο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 00:40 (7/1/15) Μετά από μια συνεδρίαση – θρίλερ, που διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες, η νομαρχιακή επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε, τελικά, τον κ. Μικέ Κριμιζή, ως τέταρτο υποψήφιο για να συμπληρώσει το τοπικό ψηφοδέλτιο του κόμματος. Ο κ. Κριμιζής αρχικά είχε παραιτηθεί από την κούρσα, αλλά μετά απεδέχθη να αποσύρει την παραίτησή του και εγκρίθηκε ομόφωνα η επιλογή του.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η νομαρχιακή επιτροπή Χίου, αποδέχθηκε κατά πλειοψηφία την πρόταση της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα των άλλων τριών, ήτοι της κας Ευαγγελίας Μανιτσούδη, του κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη και του κ. Αριστοτέλη Τύμπα, ενώ ομόφωνα έγινε δεκτή η επιλογή του κ. Μικέ Κριμιζή.

Είχε προηγηθεί η παραίτηση του κ. Μικέ Κριμιζή από την κούρσα της διεκδίκησης της τέταρτης θέσης, για λόγους που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστοί. Έτσι, η νομαρχιακή είχε να επιλέξει μεταξύ των κ.κ. Γιώργου Γεωργίτση και Σταύρου Καραβασίλη. Αλλά, τελικά, όλα ανατράπηκαν, ο κ. Κριμιζής εδέχθη να μπει ξανά στο… παιχνίδι και η νομαρχιακή τον επέλεξε και δη ομοφώνως.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:01 Σε θρίλερ για γερά νεύρα φαίνεται ότι εξελίσσεται η αποψινή συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο προτεινόμενος να καταλάβει την τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου κ. Μικές Κριμιζής απέσυρε αιφνιδίως την υποψηφιότητά του. Τώρα, η νομαρχιακή επιτροπή καλείται να επιλέξει τον τέταρτο μεταξύ των κ. κ. Γεωργίτση και Καραβασίλη.

Η συνεδρίαση για τον τέταρτο

Συνεδριάζει αυτήν την ώρα η νομαρχιακή επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συμπληρώσει με ένα ακόμα όνομα το τοπικό ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Ήδη, η κεντρική εκλογική επιτροπή έχει στείλει τα τρία από τα τέσσερα ονόματα, που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο (Ευαγγελία Μανιτσούδη, Ανδρέας Μιχαηλίδης και Αριστοτέλης Τύμπας) και η νομαρχιακή επιτροπή καλείται να επιλέξει τον τέταρτο υποψήφιο μεταξύ των κ.κ. Γιώργου Γεωργίτση, Σταύρου Καραβασίλη και Μικέ Κριμιζή.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Καραβασίλης δεν ήταν στις προτάσεις της οκτάδας, που έστειλε στην Κουμουνδούρου η νομαρχιακή επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στους οκτώ, που είχε προτείνει η νομαρχιακή επιτροπή περιλαμβάνονταν οι:

1) Γιώργος Γεωργίτσης, υπάλληλος ΟΤΕ

2) Μικές Κριμιζής, έμπορος, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου

3) Ευαγγελία Μανιτσούδη, εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα

4) Ανδρέας Μιχαηλίδης, γιατρός

5) Φραγκίσκος Σέργης, έμπορος

6) Μανώλης Στάθης, εκπαιδευτικός

7) Νίκος Ταναΐνης, γιατρός, περιφερειακός σύμβουλος

8) Τέλης Τύμπας, πανεπιστημιακός

Υπενθυμίζουμε ότι από την λίστα των αρχικά 15 διαθεσιμοτήτων η νομαρχιακή επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ είχε «κόψει» τους εξής επτά:

1) Μιχάλης Βενέτος, δικηγόρος

2) Αλέκος Γαϊτάνος, δημοτικός υπάλληλος

3) Μικές Γιαννάρας, ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού «Πατρίδα»

4) Σταύρος Καραβασίλης, εκπαιδευτικός και μέλος της Ν.Ε. (απουσίαζε από τη συνεδρίαση)

5) Αγλαΐα Κυρίτση, δημοσιογράφος, υποψήφια περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

6) Βασίλης Μαυρέλος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

7) Νίκος Τσούρος, φαρμακοποιός