Κληρώνει στις 31 το διατηρητέο

Νέα παράταση αυτή τη φορά έως τις 31 Δεκεμβρίου, δηλαδή έως την προσεχή Τετάρτη, ανακοινώθηκε και επισήμως το πρωί της Δευτέρας από τον δήμο Χίου, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους για την πώληση διατηρητέου ακινήτου, που προτίθεται να αποκτήσει ο δήμος, μέσω του «Πράσινου Ταμείου».

Η νέα προθεσμία αποφασίσθηκε, όπως είχαμε γράψει το περασμένο Σάββατο, μετά τη διαπίστωση ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της 23ης Δεκεμβρίου 2014, για την παράταση μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, μάλλον έμεινε γράμμα κενό, αφού αφενός δεν ανακοινώθηκε κάτι επισήμως και αφετέρου οι ημέρες των αργιών δημιούργησαν δυσκολίες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η απόφαση για επαναπροκήρυξη της εκδήλωσης ενδιαφέροντος ελήφθη από το δημοτικό συμβούλιο, μετά τις έντονες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από τον κ. Πολύδωρο Λαμπρινούδη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να έρχεται για έγκριση δαπανών μια υπόθεση για την οποία δεν έχει ληφθεί απόφαση από το όργανο.

Όπως είναι γνωστό, από τα προηγούμενα ρεπορτάζ του Αστραπάρη, αρχικά το θέμα μπήκε στην οικονομική επιτροπή, εν συνεχεία απεσύρθη και αργότερα ο δήμος Χίου με πρόσκλησή του καλούσε όλους τους ενδιαφερόμενους να προσέλθουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Τέσσερα στον τελικό γύρο μέχρι στιγμής

Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους τρεις ιδιοκτήτες με συνολικά τέσσερα διατηρητέα ακίνητα, τα οποία – όπως είχαμε γράψει στο ρεπορτάζ μας – είχαν μπει στον τελικό γύρο για την επιλογή του καταλληλότερου, που θα προωθούσε ο δήμος Χίου για αγορά, εντάσσοντάς το στο προαναφερθέν πρόγραμμα.

Πρόκειται για δύο ακίνητα στην οδό Λιβανού, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία κ. Αριστείδη Μπελλέ (Νηρέας) και της εταιρείας Mayland2, συμφερόντων του κ. Διαμαντή Βαριά, καθώς και δύο ακίνητα του επιχειρηματία κ. Σωτήρη Σαραντή, το ένα κοντά στο αεροδρόμιο και το άλλο στην περιοχή Χριστού Βαρβασίου.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή του σχετικού φακέλου εκ μέρους του δήμου Χίου προς το «Πράσινο Ταμείο», προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η αγορά, με το ανώτατο ποσό των 500.000 ευρώ, λήγει στις 16 Ιανουαρίου 2015.