Κυριακή εκπτώσεων, με ανοικτά κατά βούληση τα καταστήματα

Στην διακριτική ευχέρεια των καταστηματαρχών εναπόκειται αν θα ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους αύριο, Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015, πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου προτείνει στα μέλη του να κρατήσουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματά τους. Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι βάση του ισχύοντος νομικού πλαισίου υπάρχει η δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να λειτουργήσει το κατάστημά του την συγκεκριμένη ημέρα.

Όσοι αποφασίσουν να ανοίξουν τα καταστήματά τους θα το κάνουν από τις 11 το πρωί και κατά πάσα πιθανότητα θα τα κρατήσουν ανοικτά έως τις 3 το απόγευμα. Ο καιρός βοηθά τις εξόδους και τις βόλτες, δεν μπορούμε – ωστόσο – να πούμε μετά βεβαιότητος ότι το γενικότερο προεκλογικό κλίμα είναι ευνοϊκό  για τις αγορές.