Κώστας Χλωμούδης: Γιατί οι Χιώτες καλούνται την Κυριακή να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ

Τους λόγους για τους οποίους καλούνται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ οι πολίτες της Χίου, στις εκλογές της Κυριακής, παρουσιάζει σε παρέμβασή του ο υποψήφιος βουλευτής Χίου κ. Κώστας Χλωμούδης, τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος πολιτικός φορέας, που έχει αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να αποτελέσει την εγγυήτρια δύναμη, ώστε να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα και να μην γίνει έρμαιο του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας».

Αναλυτικά, ο κ. Χλωμούδης αναφέρει τα ακόλουθα:

Οι πολίτες σε δυο μέρες, θα κρίνουν ποιες πολιτικές δυνάμεις θέλουν να παίξουν τον καταλυτικό ρόλο για τη διαπραγμάτευση, για το μέλλον της χώρας, τους επόμενους πολλούς μήνες, ίσως και χρόνια. Οι Χιώτες, άνδρες και γυναίκες, έχουν την ευκαιρία να δώσουν τη δική τους απάντηση στο αν θα οδηγηθούμε, ως χώρα, «στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα» ή αν θα παραμείνουμε στον ανηφορικό μεν δρόμο, μονόδρομο δε, για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Στο παραβάν ΠΑΣΟΚ

Μόνο και μόνον γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που δήλωσε πως «θα είναι στο πλευρό της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας όποια και αν είναι, αρκεί να μην αμφισβητηθεί η ευρωπαϊκή μας πορεία».

Η ιστορία των εξελιγμένων κοινωνιών έχει διδάξει, ότι τα μεγάλα βήματα προς τα εμπρός δεν ήταν μια μοναχική πορεία μιας συλλογικότητας και οι μεγάλες αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν από ένα κόμμα μόνον. Κερδίζονται μέσα από συμμαχίες. Είναι περισσότερο και από σαφές, ότι σήμερα δεν υπάρχει πολιτικός φορέας, κόμμα ή κίνημα στην Ελλάδα, που να μπορεί από μόνο του να εκπληρώσει τις εθνικές ανάγκες και κοινωνικές ελπίδες.

Σε αυτή την προοπτική οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν καλά ότι έχουν μια τεράστια πολιτική ευθύνη, ιστορική για την ακρίβεια. Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος πολιτικός φορέας, που έχει αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να αποτελέσει την εγγυήτρια δύναμη, ώστε να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα και να μην γίνει έρμαιο του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας.

Γιατί και στη Χίο, ΠΑΣΟΚ;

Γιατί απέδειξε στην δύσκολη φάση ότι για το νησί μας συνεχίζει να αποτελεί την “ήρεμη δύναμη… Παρά τις “πληγές” μας και τις πρώτες δυσκολίες στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου μας, γρήγορα ανακάμψαμε και αναζωογονήθηκε η ελπίδα και η προοπτική.
Νέοι άνθρωποι, νέα στελέχη και παλιά, συνέβαλα καθοριστικά να επανακάμψει η μαχητικότητα και να αναδειχθεί στο νησί μας ο ρεαλισμός, με τη προσπάθεια συγκρότησης μια συμμαχίας, ενός «μετώπου λογικής». Χωρίς γενικεύσεις ενός νέο-απολιτικ λόγου, καλών προθέσεων, αλλά ασαφούς προγραμματικής προοπτικής και αναφοράς.

Συνοπτικά:

Το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη κράτησε ψηλά την αίσθηση της εθνικής ευθύνης στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης αυτά τα δύσκολα χρόνια… με τα λάθη του βέβαια, αλλά πρωτίστως με τη προσπάθεια να αποφευχθούν τα χειρότερα για τη χώρα…

Ο τόπος βρίσκεται σε υπαρξιακό σταυροδρόμι και η παράταξη δίνει αγώνα επιβίωσης. Στα δύσκολα μετριούνται όσοι βρίσκονται κοντά… και για την επόμενη μέρα για να κρατήσουμε ζωντανό το όραμα της πληγωμένης κεντροαριστεράς, με στόχο έναν δυνατό τρίτο πόλο. Εγγυητή της εθνικής σταθερότητας και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, ανάμεσα στις συμπληγάδες μιας αριστερής δημαγωγίας κι ενός δεξιού παλαιοσυντηρητισμού.  Έναν ισχυρό τρίτο πόλο, ασπίδα για τη χώρα που το ΠΑΣΟΚ και η ευρύτερη Δημοκρατική Παράταξη, χάραξαν και εγγυήθηκαν αταλάντευτα μέσα στο καμίνι της κρίσης.