Λίστα με 8+2 ονόματα βρίσκεται στη Συγγρού

Στα χέρια της κεντρικής εκλογικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται ήδη η λίστα με τα ονόματα δέκα υποψηφίων και αναμένεται η ανακοίνωση των τεσσάρων, που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο της Χίου, την Παρασκευή ή το αργότερο έως την προσεχή Δευτέρα.

Ο σχετικά μεγάλος αριθμός υποψηφιοτήτων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τοπικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί ευχάριστο γεγονός, δεδομένου ότι δεν υπήρχε τέτοια προσέλευση στις εκλογές του 2012.

Την λίστα, που απέστειλε η ΝΟΔΕ Χίου στην Αθήνα, συγκροτούν – κατά αλφαβητική σειρά – οι:

1) Γιάννης Μαλαφής, γιατρός

2) Νότης Μηταράκης, βουλευτής Αθηνών, υφυπουργός Ανάπτυξης

3) Σταύρος Μιχαηλίδης, υποναύαρχος ε.α., διευθυντής του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος»

4) Νίκος Νύκτας, δικηγόρος

5) Γιάννης Ξενάκης, περιφερειακός σύμβουλος

6) Δέσποινα Πρινιά, διευθύντρια του τμήματος διεθνών και ευρωπαϊκών σχέσεων του κρατικού πανεπιστημίου του Στρασβούργου

7) Μαρία Σταυρινούδη, βουλευτής Χίου

8) Πέννυ Τασσοπούλου, δικηγόρος

Την λίστα συμπληρώνουν άλλα δύο ονόματα, επιλογής της ΝΟΔΕ Χίου, τα οποία κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό, δεδομένου ότι ούτε καν έχουν ερωτηθεί οι ίδιοι. Αν επιλεγούν από την κεντρική εκλογική επιτροπή του κόμματος η επικοινωνία μαζί τους θα γίνει από την Αθήνα. Πρόκειται, εξ όσων έχουν γίνει γνωστά, για νέους κάτω των 40 ετών, που εκτιμάται από την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας ότι προσθέτουν πόντους στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Πάντως, μέχρι στιγμής οι σίγουροι για την ένταξη στο ψηφοδέλτιο είναι ex officio η κα Μαρία Σταυρινούδη και ο κ. Νότης Μηταράκης, ο οποίος χθες το πρωί δημοσιοποίησε ότι έχει εκδηλώσει στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στη Χίο.

Πέραν τούτων, είναι εξαιρετικά επισφαλής η οποιαδήποτε πρόβλεψη για τα άλλα δύο πρόσωπα, που τελικά θα συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο της Χίου. Ο καθένας έχει τη δική του δυναμική και κατέρχεται με τις αξιώσεις που προκύπτουν από την έως τώρα παρουσία και πορεία του στα πολιτικά πράγματα της Χίου.