Με δήλωση του ιδιοκτήτη Ι.Χ. η μεταφορά από τρίτους, ρυμουλκούμενων και τροχόσπιτων

Τα ελαφρά ρυμουλκούμενα μικτού βάρους μέχρι 750 κιλά, καθώς και τα τροχόσπιτα, επιτρέπεται να έλκονται με επιβατικά αυτοκίνητα εκτός του ιδιοκτήτη και από άλλα πρόσωπα, με μια απλή υπεύθυνη δήλωση, με την οποία παραχωρεί ο ιδιοκτήτης τα παραπάνω οχήματα.

Σχετική απόφαση, η οποία εκδόθηκε κατ΄ εξουσιοδότηση του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου, υπεγράφη από τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Με τα ρυμουλκούμενα αυτά, επιτρέπεται η μεταφορά χωρίς κόμιστρο, πραγμάτων που ανήκουν στον ιδιοκτήτη ή στο πρόσωπο στο οποίο έχει παραχωρηθεί η δυνατότητα έλξης (σκαφών κωπηλασίας των αθλητικών ομοσπονδιών, κυνηγετικά είδη, σκυλιά, άλογα, αγωνιστικές μοτοσικλέτες, βάρκες, και άλλα) εφόσον το αυτοκίνητο, το οποίο θα έλξει τα παραπάνω οχήματα, έχει την κατάλληλη ελκτική ικανότητα.

«Η ρύθμιση αυτή η οποία σημειωτέον ισχύει σε όλη την Ευρώπη, εξυπηρετεί τόσο τους απλούς πολίτες όσο και τις διάφορες αθλητικές οργανώσεις, οι οποίες με την γραφειοκρατία που ίσχυε, για να μεταφέρουν τα είδη τα οποία ήταν απαραίτητα για την διεξαγωγή προπονήσεων ή αγώνων, έπρεπε να διαθέτουν αποκλειστικά ο καθένας δικό τους ρυμουλκούμενο», δήλωσε ο υφυπουργός.