Με καλύτερες προϋποθέσεις αρχίζει η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης

Με καλές προϋποθέσεις ξεκινά αύριο, Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014, η περίοδος διανομής του πετρελαίου θέρμανσης για την χειμερινή περίοδο. Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, που έχουν υποχωρήσει σημαντικά και οι καλές καιρικές συνθήκες εκτιμάται ότι θα κρατήσουν χαμηλά τη μέση τιμή διάθεσης του πετρελαίου.

Με βάση και την κατά 30% μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, υπολογίζεται ότι η μέση τιμή διάθεσης στο πετρέλαιο θέρμανσης θα κυμανθεί στα αστικά κέντρα 1,045 ευρώ το λίτρο, ενώ στις παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές θα είναι 6 έως 10 λεπτά ακριβότερο. Σημειώνεται πως η τιμή αυτή είναι σημαντικά χαμηλότερη από πέρυσι καθώς τον Οκτώβριο του 2013 η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμάνθηκε στο 1,28 ευρώ το λίτρο.

Αισθητά χαμηλότερα θα διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου για τα νοικοκυριά που δικαιούνται επίδομα θέρμανσης. Συγκεκριμένα, η τιμή του αναμένεται ότι θα κινηθεί στα επίπεδα του 0,80 ευρώ ανά λίτρο, ήτοι χαμηλότερη κατά 0,245 ευρώ ανά λίτρο ή κατά 24% έναντι της τιμής του Απριλίου 2012.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός εν όψει της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης ζήτησε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου να συγκροτήσουν συνεργεία ελέγχων των βυτιοφόρων διανομής πετρελαίου για την προστασία του καταναλωτικού κοινού.