Με παραίτηση άρχισαν τα… όργανα στην ΕΜΧ

Μία παραίτηση αντιπροσώπου – συμβούλου σημάδεψε την σημερινή (Κυριακή) έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, που κατά πλειοψηφία αποφάσισε να προχωρήσει η εφαρμογή των αποφάσεων της επίσης έκτακτης χθεσινής γενικής συνέλευσης.

Συγκεκριμένα, από μέλος του Δ.Σ. παραιτήθηκε ο κ. Στέλιος Αργυράκης, αντιπρόσωπος του συνεταιρισμού των Νενήτων, του δεύτερου σε όγκο παραγωγής μαστίχας συνεταιρισμού του νησιού.

Μετά την παραίτηση και με την μία απουσία ενός ακόμα μέλους, του κ. Ηλία Κλεισσά, τα επτά μέλη του Δ.Σ. με πλειοψηφία τεσσάρων έναντι τριών ψήφων έλαβαν την αναφερόμενη απόφαση.

Την θέση του παραιτηθέντος μέλους του Δ.Σ. θα κληθεί να καταλάβει ο κ. Στέλιος Ψαρός, ο οποίος είναι το επόμενο αναπληρωματικό μέλος του συμβουλίου, χωρίς – βέβαια – να έχει γίνει ακόμα γνωστή η πρόθεσή του.

Με τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης και συνακόλουθα του διοικητικού συμβουλίου, όπως γράψαμε και στο χθεσινό ρεπορτάζ μας, ουσιαστικά ανοίγει ένας κύκλος απρόβλεπτων εξελίξεων στην Ένωση, που έχουν να κάνουν κυρίως με την εφαρμογή αποφάσεων, οι οποίες εκτιμάται από πολλούς ότι υπονομεύουν την οικονομική ευρωστία και προοπτική της ΕΜΧ.