Μωρά και μαμάδες… κατέλαβαν το δημαρχείο για τον δημόσιο θηλασμό

Μωρά, πολλά μωρά, νεαρές μαμάδες, και καροτσάκια, είχαν σήμερα την τιμητική τους στο δημαρχείο της Χίου, κάνοντας κυριολεκτικά κατάληψη στο πεζοδρόμιο, για τον καθιερωμένο δημόσιο θηλασμό, στο πλαίσιο της πανελλήνιας ημέρας ταυτόχρονου δημόσιου θηλασμού.

thilasmos 024

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι όλες με τα μωρά τους είχαν πάρει τις θέσεις τους. Στις 12 η ώρα έγινε η καταμέτρηση στη Χίο, ταυτόχρονα με την αντίστοιχη σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος – περί τις 50 – που συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Εκπρόσωπος από το Δίκτυο των εθελοντικών ομάδων υποστήριξης, μίλησε για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού και την ενθάρρυνσή του, ενώ και εκπρόσωπος του δήμου Χίου παραβρέθηκε στην εκδήλωση και χαιρέτισε την πρωτοβουλία.

Από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Θηλασμός: οφέλη για μια ζωή!».