Να εξασφαλισθεί η θέρμανση των σχολείων, ζητά ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της θέρμανσης στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Χίου, επισημαίνει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και ζητά την άμεση χρηματοδότηση του δήμων του νομού, για την κάλυψη των σχετικών αναγκών.

Διευκρινίζουμε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα ετέθη την Τετάρτη εκτός ημερησίας διατάξεως στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και όπως τουλάχιστον διευκρινίσθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πρόνοιας και Παιδείας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο δεν υπάρχει πρόβλημα και σε κάθε περίπτωση θα εξασφαλισθούν οι αναγκαίοι πόροι για τον σκοπό αυτό.

Σε έγγραφό του προς τον υπουργό Παιδείας, ο Σύλλογος αναφέρει τα ακόλουθα:

Στη Χίο και στην Α’ βάθμια εκπαίδευση λειτουργούν 70 σχολικές μονάδες (33 δημοτικά σχολεία και 37 νηπιαγωγεία). Η κατάσταση με τις καιρικές συνθήκες είναι δύσκολη. Τα μεγάλα κτίρια, η παλαιότητα σε σχέση με την κακή συντήρηση τους και τα πενιχρά έσοδα για τη λειτουργία τους οδηγούν και στον δραματικό περιορισμό της λειτουργίας των καλοριφέρ κατά τη διάρκεια της σχολικής μέρας, με αποτέλεσμα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να παγώνουν, αφού τα σχολεία λειτουργούν μέχρι τις 4 μ.μ. (ολοήμερα).

Δεν μπορεί να συνεχιστεί η άγρια επιβάρυνση των γονιών, οι οποίοι δεν μπορούν να βλέπουν τα παιδιά τους να αρρωσταίνουν. Με μόλις 50 χιλιάδες ευρώ που δόθηκαν φέτος για τα σχολεία Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης (120 σχολικές μονάδες συνολικά) δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της θέρμανσης.

Απαιτούμε την άμεση χρηματοδότηση των δήμων Χίου, Ψαρών, Οινουσσών, προκειμένου να γεμίσουν τα ντεπόζιτα των σχολείων – νηπιαγωγείων με πετρέλαιο. Η υγεία των παιδιών και των δασκάλων δεν πρέπει να αφήνει κανέναν αδιάφορο, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για το αυτονόητο ζήτημα της θέρμανσης στα σχολεία το έτος 2015.