Να μην «τσιμπήσουν» στον εθελοντισμό, καλεί δασκάλους και νηπιαγωγούς ο Σύλλογος

Προκλητικές και απαράδεκτες, χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για την κάλυψη των χιλιάδων κενών στα σχολεία, «από “εθελοντές”-άνεργους συναδέλφους μας. Οι δηλώσεις αυτές, ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους στη λειτουργία των σχολείων».

Στη Χίο, τονίζεται στην ανακοίνωση, «χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κατάσταση στα νηπιαγωγεία και σχολεία του νησιού μας με τις δεκάδες ακάλυπτες θέσεις, στα κλειστά ολοήμερα, στα ακάλυπτα τμήματα ένταξης, με τα τεράστια προβλήματα στην παράλληλη στήριξη, με τις χιλιάδες χαμένες εκπαιδευτικές ώρες στην πρωινή ζώνη σε σχολεία και νηπιαγωγεία».

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου θεωρεί ότι «η πρώτη και καλύτερη απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η μαζική, καθολική συμμετοχή στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 27/11. Να κλείσουν τα πάντα, να μην ανοίξει ούτε ένα σχολείο και νηπιαγωγείο!».

Καλεί, επίσης, «τους άνεργους-αδιόριστους συναδέλφους μας να μην “τσιμπήσουν”. Αυτοί που τάζουν μόρια για διορισμό, είναι οι ίδιοι που πετσόκοψαν τους διορισμούς, που άφησαν τα σχολεία με χιλιάδες κενά. Είναι οι ίδιοι που έβαλαν φίλτρα και πρόσθετα εμπόδια, όπως ο ΑΣΕΠ, για να αποσυνδέσουν το πτυχίο από το επάγγελμα. Είναι οι ίδιοι που καθιέρωσαν την προϋπηρεσία και το κυνήγι των μορίων σε όλη την Ελλάδα, σαν προϋπόθεση για το διορισμό. Και αφού το έκαναν, σταμάτησαν για χρόνια να προσμετρούν την προϋπηρεσία. Είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να μας διαιρέσουν (30μηνιτες, 24μηνιτες, μόνιμοι, αναπληρωτές, άνεργοι). Πρόκειται για μέτρα που στην πλειοψηφία τους πάρθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των Ομοσπονδιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, που αποδέχονται τόσο τον ΑΣΕΠ, όσο και το διορισμό με προϋπόθεση την προϋπηρεσία, δηλαδή αποδέχτηκαν και αποδέχονται τις ελαστικές σχέσεις εργασίας».