Ξέσπασμα αγανάκτησης και διεκδίκησης η συγκέντρωση στο Σύνταγμα, τονίζει το ΠΑΜΕ

Την συγκέντρωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, χθες Σάββατο, χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ, αναφερόμενη ιδιαιτέρως στη συμμετοχή των εργαζομένων της Χίου στο συλλαλητήριο, η οποία έγινε με αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους σωματείων, αλλά και μεμονωμένα.

Αναλυτικά, το ΠΑΜΕ αναφέρει τα ακόλουθα:

Η Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ χαιρετίζει την αμέτρητη ανθρωποθάλασσα που κατέκλυσε το κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 1 Νοέμβρη. Πάνω από 100.000, ένα πολυπληθές εργατικό-λαϊκό ποτάμι που πλημμύρισε τους κεντρικούς δρόμους με τις 9 τεράστιες προσυγκεντρώσεις των κλάδων και των περιοχών που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα. Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, που ταξίδεψαν από τη Χίο με αποφάσεις των ταξικών Σωματείων του νησιού. Του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου. Μελών της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Β. Αιγαίου ΑμεΑ, του Συλλόγου Γυναικών Χίου και άλλων μεμονωμένων εργαζομένων.

Οι περίπου 1.000 αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων, συλλόγων και μαζικών φορέων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την πραγματοποίηση Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου με κεντρικό σύνθημα “Ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή. Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα”, ένωσε στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες εργάτες, ανέργους, συνταξιούχους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες, νεολαία και μετανάστες.

Οι εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που πήραν απόφαση συμμετοχής, μετέφεραν το μήνυμα του λαϊκού ξεσηκωμού σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας. Χιλιάδες πήραν μέρος: Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, γυναίκες, νέοι και νέες. Όσοι ταξίδεψαν από μακριά, από τα νησιά, από την Κρήτη, ως τον Έβρο. Χιλιάδες άνεργοι, που σηκώνουν κεφάλι και διεκδικούν ζωή με αξιοπρέπεια, αρνούνται να ζήσουν σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης.

Βήμα έγινε από τις δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που δε συμφωνούν σε όλα με το ΠΑΜΕ και δεν αποπροσανατολίστηκαν από την προπαγάνδα του νέου και παλιού κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και άλλων δυνάμεων περί “κομματικού συλλαλητηρίου” και συνέβαλαν με τις αποφάσεις και τη συμμετοχή τους στη μεγάλη-λαϊκή συγκέντρωση.

Το μεγαλειώδες Πανελλαδικό Συλλαλητήριο είναι λαϊκό ξέσπασμα αγανάκτησης, οργής και διεκδίκησης. Δόθηκε ισχυρό ταξικό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους, ανέδειξε τις δυνατότητες και το δρόμο που μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί το ταξικό εργατικό-λαϊκό κίνημα, για να υψώσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να διαμορφώσει τους όρους για την ανατροπή της.

Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε! Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα με μεγαλύτερο πείσμα, ανυπότακτα να ορθώσουν τείχος αντίστασης στην πολιτική που μας εξαθλιώνει, που μας θέλει σύγχρονους σκλάβους.

Με αγωνιστική ανάταση και ενθουσιασμό οργανώνουμε την πάλη μας για την επιτυχία της πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας, στις 27 Νοέμβρη. Συζητάμε πλατιά, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, με κάθε εργαζόμενο και άνεργο, σε κάθε λαϊκό σπίτι. Στέλνουμε το μήνυμα, τον παλμό και την αποφασιστικότητα του πανελλαδικού συλλαλητηρίου.

Η πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος πρέπει να κλιμακωθεί, να δυναμώσει ο αγώνας σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Να διεκδικήσουμε παντού αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ουσιαστική προστασία των ανέργων, καμία παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Να δυναμώσει η εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική, με τα κόμματα που την υπηρετούν.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και με τους αγώνες μας μπορεί να επιβληθεί!