Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το πρώτο Channel Cup, εκτιμούν οι διοργανωτές

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε το πρώτο Channel Cup, οι συμμετοχές του οποίου έφτασαν τις 26 (22 από Τουρκία και 4 από τη Χίο) και περισσότεροι από 150 ιστιοπλόοι επισκέφτηκαν την Χίο σε μια περίοδο μειωμένης τουριστικής κίνησης δίνοντας μια ανάσα στους επαγγελματίες των σταθμών του αγώνα.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χίου, «ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τις υποδομές που αφήνει πίσω της η διοργάνωση ειδικά στο λιμάνι της Λαγκάδας, όπου αποτελούν μια ικανή παρακαταθήκη για το μέλλον και ανοίγουν τον δρόμο για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μέσω του θαλασσίου τουρισμού».

channelcup1

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου με την ευκαιρία της επιτυχημένης ολοκλήρωσης του διεθνούς ιστιοπλοϊκού event Channel Cup εκφράζει τις ευχαριστίες του «σε κάποια άτομα και φορείς που όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα βοήθησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για την επιτυχημένη διοργάνωση».

 

Ειδικότερα, ευχαριστεί «το Επιμελητήριο Χίου που εκτός από την χρηματική του συνεισφορά, συνέβαλε τα μέγιστα στην συντονισμένη προσπάθεια για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης και έδωσε άμεσες λύσεις σε ό,τι πρόβλημα προέκυπτε. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον πρόεδρο Γιώργο Γεωργούλη, τον Βασίλη Παππά, τον Γιώργο Περρή και τον Νίκο Φύκαρη».

Επίσης, ευχαριστούμε:

 1. Την ΟΕΒΕ Χίου για την οικονομική στήριξη
 2. Τον μεγάλο χορηγό Coffee Music Bar Reina για την χορηγία στην διοργάνωση για δεύτερη συνεχή χρονιά
 3. Τον Βασίλη Πούλο με το κατάστημα Saranti για τα δώρα που προσέφερε στους συμμετέχοντες για δεύτερη συνεχή χρονιά
 4. Το κατάστημα Admiral για τα καπελλάκια που προσέφερε στους συμμετέχοντες.
 5. Την ποτοποιία Γκιάλης για το κέρασμα και τα βραβεία που προσέφερε σε συμμετέχοντες και νικητές αντίστοιχα
 6. Τα καταστήματα Ηλιάστρα και Αψέντι για την οικονομική ενίσχυση.
 7. Τα καταστήματα της Λαγκάδας «Νόστος», «Στου Γέρου», «Πάσσας», «Αγέρι», «Juego» και Μίνι Μάρκετ Κούνουπας, για την προσφορά εδεσμάτων στον μπουφέ καλωσορίσματος και την οικονομική ενίσχυση.
 8. Τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Λαγκάδας για την οργάνωση της τελετής έναρξης στο κοινοτικό γραφείο της Λαγκάδας στο οποίο λειτούργησε και η γραμματεία του αγώνα.
 9. Το τοπικό συμβούλιο της Λαγκάδας και όλους τους κατοίκους που βοήθησαν με κάθε τρόπο στην προετοιμασία του χώρου υποδοχής.
 10. Τον κ. Κούνουπα Γιώργο για την βοήθεια που προσέφερε με το σκάφος του.
 11. Τον Όμιλο Φουσκωτών Χίου για την παροχή υποστηρικτικού σκάφους.
 12. Την επιχείρηση Forkys
 13. Tην επιχείρηση Γερανοί Μεταφορές Σκαπινάκης
 14. Την ποτοποιία Στουπάκη
 15. Τις τελωνιακες, λιμενικές και αστυνομικές αρχές του τόπου για την άψογη συνεργασία στην διοργάνωση. Όπου παρά τις γραφειοκρατικές δυσκολίες, εξυπηρέτησαν ένα τόσο μεγάλο αριθμό σκαφων και ατόμων χωρίς προβλήματα.

Και καταλήγοντας τονίζει ότι «ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα και πλέον είναι στο χέρι μας να το κάνουμε και θεσμό. Με την ελπίδα να έχουμε και νέους υποστηριχτές στην προσπάθεια του Ιστιοπλοικού Ομίλου Χίου για την διάδοση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στο νησί της Χίου, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Channel Cup 2015».