Οικονομική ενίσχυση στα σχολεία της Χίου, από το Ίδρυμα Τσαπάλα

Με το ποσό των 70.000 ευρώ ενισχύει το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Β. Τσαπάλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Χίου, για αγορά σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού και σύγχρονων εποπτικών μέσων διδασκαλίας.

Η κατανομή των χρημάτων στα σχολεία έγινε από το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος, με κριτήρια και προϋποθέσεις που το ίδιο είχε θέσει, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των σχολείων σε τεχνολογικό εξοπλισμό, από τις αιτήσεις που αυτά είχαν υποβάλει.

Τα χρήματα κατατέθηκαν στους λογαριασμούς των σχολείων μέσω της ενιαίας σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Χίου.

Ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Νίκος Στείρος, με επιστολή του προς το Ίδρυμα, ευχαριστεί θερμά τόσο τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Σπανολιό, όσο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, για την πραγματικά σημαντική και γενναιόδωρη απόφασή τους, τονίζοντας συγχρόνως ότι η ευγενική αυτή χειρονομία του Ιδρύματος αποτελεί μεγάλη βοήθεια και στήριξη, τόσο προς τον δήμοΧίου, όσο και προς τους εκπαιδευτικούς. Εφοδιασμένοι τώρα με σύγχρονα τεχνολογικά εκπαιδευτικά εργαλεία, θα γίνουν ακόμα πιο αποτελεσματικοί στο δύσκολο έργο τους.

Ο κ. Στείρος εξέφρασε, τέλος, την πεποίθησή του, ότι το Ίδρυμα Τσαπάλα θα βρίσκεται πάντα κοντά στα νιάτα του νησιού μας, και θα συνδράμει γενναιόδωρα την εκπαιδευτική κοινότητα του δήμου Χίου, ώστε τα σχολεία μας να βρίσκονται πάντα ψηλά στην εκπαιδευτική, πνευματική και κοινωνική ζωή του τόπου μας.