Οι καθηγητές της Χίου αποχαιρετούν την συνάδελφό τους Αλέκα Λέκκα

Την συνάδελφό τους Αλεξάνδρα (Αλέκα) Λέκκα, που έφυγε από τη ζωή στις 7 Ιανουαρίου 2015, αποχαιρετούν οι εκπαιδευτικοί της Χίου, «με λυγμό και με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με το ίδιο πάθος», όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χίου.

Η Αλέκα γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Το 1982, μπαίνει στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, όπου συμμετείχε με τον πιο ενεργό τρόπο στο φοιτητικό κίνημα. Αδιόριστη εκπαιδευτικός στη δεκαετία του 1990 θα πάρει μέρος στους μεγάλους αγώνες ενάντια στην κατάργηση της επετηρίδας και τον διαγωνισμό της ντροπής και θα διατελέσει πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιορίστων Εκπαιδευτικών (ΠΕΑΕ).

Ο διορισμός της, ως φιλολόγου στη μέση εκπαίδευση, την φέρνει στη Χίο και συγκεκριμένα στο γυμνάσιο – λυκειακές τάξεις Βολισσού. Παρέμεινε ενεργή στο κίνημα των εκπαιδευτικών, υπηρετώντας τη διετία 2001-03 ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Χίου.

Για όλες και όλους μας που πορευτήκαμε μαζί της όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τους μαθητές της, ήταν στήριγμα, έμπνευση και πρότυπο στράτευσης, κριτικής σκέψης και δημιουργικότητας.

Στην οικογένειά της στέλνουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια, στο σύντροφό της, το Γιάννη, λέμε καλή δύναμη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και στο γιο της το Ρωμανό λέμε να είναι πάντα υπερήφανος για τη μητέρα του.