Πάλι δεν βγήκε «λευκός καπνός» – Ψήφισαν Σταύρο Δήμα 168, «παρών» 131

Ούτε στην σημερινή δεύτερη ειδική συνεδρίαση της Βουλής δεν επετεύχθη ο μαγικός αριθμός των 200 βουλευτών, που απαιτούνται, για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συνολικά, στη σημερινή ψηφοφορία, ψήφισαν 299 βουλευτές και ο κ. Σταύρος Δήμας συγκέντρωσε την προτίμηση 168 βουλευτών (οκτώ περισσότεροι από την ψηφοφορία της 17ης Δεκεμβρίου 2014), ενώ «παρών» δήλωσαν 131 βουλευτές (135 στην προηγούμενη ψηφοφορία). Από την ψηφοφορία απουσίαζε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κα Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, η οποία με επιστολή της αναφέρει ότι εάν ήταν ποαρούσα θα ψήφισα «παρών». Όμως, η δή΄λωσή της δεν προσμετράται στο τελικό αποτέλεσμα.

Οι επιπλέον οκτώ βουλευτές που ψήφισαν σήμερα τον κ. Δήμα είναι οι: Βασίλης Οικονόμου, Γιάννης Κουράκος, Μίκα Ιατρίδη, Παναγιώτης Μελάς, Γιώργος Κασαπίδης, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.

Τώρα, όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου 2014 και ο απαιτούμενος αριθμός για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι οι 180 βουλευτές.

Αν και στην τελευταία ψηφοφορία δεν συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ψήφων, η Βουλή θα διαλυθεί εντός δεκαημέρου και θα προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές.