Ζωντανά και επίκαιρα της Χίου τα Ελευθέρια

Με την καθιερωμένη παρέλαση, μαθητών, πολιτιστικών συλλόγων και στρατιωτικών τμημάτων, αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχε πλήθος κόσμου, τιμήθηκε κι εφέτος η επέτειος της απελευθέρωσης της Χίου από τον οθωμανικό ζυγό, τα 102α Ελευθέρια του νησιού.

Είχαν προηγηθεί δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της πόλης και επιμνημόσυνη δέηση, καθώς και κατάθεση στεφάνων από όλους τους επισήμους στο Ηρώο των Πεσόντων.

parelasi 036

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος σε σύντομες δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης, αναφέρθηκε στον βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσε η Χίος για την ελευθερία της. Ο ελληνικός λαός, τόνισε, με ομοψυχία, ενότητα και οργάνωση μπορεί να καταφέρει τα πάντα. αναφερόμενος δε στην παρούσα δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο ελληνικός λαός μπορεί και πάλι να τα καταφέρει και να γίνει παράδειγμα για όλη την Ευρώπη.

Παρόντες στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν, επίσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης, οι βουλευτές του νησιού της Νέας Δημοκρατίας κα Μαρία Σταυρινούδη και του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Τριαντάφυλος, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, ενώ της πολυπληθούς στρατιωτικής ηγεσίας ηγείτο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Μιχάλης Κωσταράκος.

parelasi 044